promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Aggasztó hírek jöttek Csollány Szilveszter állapotáról
Borítókép:  TV2 Play
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Válságos állapotban van az olimpiai bajnok tornász.

Csollány Szilveszterről a hét elején érkezett a hír, hogy megfertőződött a koronavírussal, és már az egyik budapesti kórházban kezelik, lélegeztetőgépen van. Bár a családja továbbra sem beszél az olimpiai bajnok tornász állapotáról, sajtóhírek szerint nagyon súlyos az állapota.

Nemrég az ország egyik gyermekorvosa, dr. Novák Hunor osztotta meg gondolatait a közösségi oldalán, amivel alaposan felháborította az embereket. Az orvos erősen bírálta Szilveszter oltásellenes megnyilvánulásait, de mint mondta, az a fontos, hogy mihamarabb meggyógyuljon.

„Nem szeretném, ha Csollány Szilveszter is Kóbor János sorsára jutna, nem kell újabb tragikus példa, már így is sok. Nem kell, hogy a kórházból hazaengedve hamut szórjon utána a fejére vagy hogy az oltások mellett kampányoljon majd ezek után. Szilveszter, átvertek! Szilveszter, tévedtél - de ez nem érdekel, csak gyógyulj meg mihamarabb!”

- írta Novák Hunor.

Kevesen tudják, de létezik egy olyan különleges lélegeztetőgép, amivel az olyan fiatalabb, súlyos állapotban lévő koronavírusos betegeket tartják életben, mint amilyen Szilveszter is. Ebből mindössze 30-40 darab van az egész országban, és lényegében egy olyan műtüdőeljárás, ami a beteg testén kívül végzi el a vörösvértestek mesterséges oxigénellátását és a szén-dioxid eltávolítását. Ez a műszer akár Csollány Szilveszter életét is megmentheti.

„Ez a beavatkozás nagyon megterhelő, hiszen a szerkezet folyamatosan forgatja a beteg vérét, átvéve a tüdő és a szív szerepét. Idősebb páciensnél nem is alkalmazható. Természetesen az életkor mellett számos egyéb tényezőt is figyelembe kell venni az ECMO-kezelés előtt, pél­dául hogy milyen alapbetegségekkel rendelkezik a beteg”

– magyarázta egy neve elhallgatását kérő szakorvos a Blikk-nek.

Az egész ország, és a sporttársak is most Csollány Szilveszterért imádkoznak, és mindenki abban bízik, hogy az 51 éves sportolóról hamarosan jó hírek fognak érkezni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás