promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy nap alatt 10-szer oltatta be magát egy férfi - ez lett a következménye
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A férfi pénzt kapott azért, hogy mások helyett oltassa be magát a koronavírus ellen. Lehet, hogy nem kellett volna megtennie?

Nap, mint nap újabb hajmeresztő történetekről hallani a világból, hogy egyesek hogyan akarják kijátszani az oltási igazolvány rendszerét, de a mostani eset mindegyiken túltesz.

A New Zelnad Herald írta meg, hogy egy új-zélandi férfi egyetlen nap alatt 10-szer oltatta be magát a koronavírus ellen. A hírek szerint azért tette mindezt, mert pénzt kapott másoktól, akiknek a nevében felvette a vakcinákat.

Az egészségügyi minisztérium oltások lebonyolításáért felelős megbízottja, Astrid Koornneef ugyan nem árulta el, hogy pontosan hol történt az eset, de biztosított mindenkit arórl, hogy komolyan veszik ezt az ügyet. Egyben egy rossz hírrel is szolgált azoknak, akik pénzt adtak a férfinek, hiszen ők ettől még nem számítanak oltott személyeknek, és így nem is illeti meg őket az oltási igazolvány, ami már a legtöbb helyen kötelező a belépéshez.

„Az oltás ilyen módon való kijátszása kockára teszi az oltásokat felvevő és az oltatlanok egészségét is”

- fogalmazott Koornneef, aki hozzátette, hogy a tízszeres adaggal beoltott férfit semmiféle veszély nem fenyegeti, viszont a nagyobb dózisú oltóanyag miatt minden bizonnyal magasabb lázat és immunválaszt fog eredményezni a szervezetében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás