promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Máris filmet forgatnak az orosz-ukrán háborúról, ráadásul egy Oscar-díjas színész készíti
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kétszeres Oscar-díjas színész már Ukrajnában van, hogy filmet készítsen az ottani eseményekről.

Sean Penn az elmúlt években nagyon sok humanitárius és háborúellenes műveletben vett részt, a 2020-ban a Discovery Pluson bemutatott Citizen Penn című dokumentumfilmben pedig láthattuk, hogy a színész milyen erőfeszítéseket tesz azért, hogy létrejöhessen a CORE, azaz a Community Organized Relief Effort nevű non-profit szervezet, ami a bajba jutott országokon segít.

A kétszeres Oscar-díjas színész már egy ideje tervezgette, hogy dokumentumfilmet forgat az ukrán hadsereg mindennapjairól. 2021 novemberében Ukrajnában járt, hogy előkészítse a forgatást, most pedig visszatért az országba, ahol csütörtök hajnal óta tart a háború.

A hírek szerint Penn már találkozott az ukrán alelnökkel, továbbá az ukrán hadsereg katonáival, és helyi újságírókkal is. Az elnöki iroda az alábbiakat nyilatkozta Sean Penn ukrajnai látogatásával kapcsolatban:

„A rendező úr kifejezetten azért látogatott el Kijevbe, hogy megörökítse azokat az eseményeket, amik jelenleg Ukrajnában zajlanak, és elmesélje a világnak az igazságot az orosz invázióról. Sean Penn egyike azoknak, akik jelenleg Ukrajnából támogatják Ukrajnát. Nagyon hálásak vagyunk neki, hogy ilyen mértékű bátorságot és őszinteséget tanúsít. (...) Sean Penn olyan bátorságot tanúsít, ami sok emberből - köztük jó néhány nyugati politikusból - hiányzik. Minél több a hozzá hasonló ember - Ukrajna igaz barátja, aki támogatja a szabadságért folytatott harcot -, annál hamarabb kerülhet sor az orosz invázió megállítására."

[[k]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás