promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Dancsó Péter is rátámadt a Hotel Margaretre: „A tévések még mindig nem értik ezt az influenszervilágot”
Borítókép:  YouTube / Videómánia (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A videóbloggert bántja a hamis környezet és a sztereotípiákból építkező karakterformálás is.

Krimi-vígjáték sorozatot indított január legvégén az RTL Klub. Az ötlet jó volt, a megvalósítás viszont – az eddigi nézettségi adatok és a közönség véleménye szerint – katasztrofálisra sikeredett.

A hétköznaponként vetített Hotel Margaretet a nézők lassan a 2008-ban bemutatott animációs film, a Kis Vuk szintjén emlegetik, amely még mindig a 6. helyet foglalja el az IMDb legrosszabb magyar filmeket felsoroló listáján.

„Nekem mint legnagyobb sorozatfüggőnek látnom kellett ezt a produkciót”

– jelentette ki Dancsó Péter YouTuber, aki a Videómánia című oldalán természetesen alaposan kielemezte a sorozat eddigi részeit. Persze csak a maga módján, ügyelve arra, hogy elkerülje a személyeskedést, így inkább a produkció egészére koncentrált.

Elsőként a low budget környezetet emelte ki, hiszen a készítők láthatóan nem sokat költöttek a díszletekre. A puccosnak szánt Lájk Díjátadó Gálán például 10 lufi és egy majdnem 5 méteres vörös szőnyeg szolgált dekorációként, na meg a konfettiágyú, amely a gyilkosságot is (szó szerint) kirobbantotta.

„A díszlettervező szerintem még életében nem járt szállodában, ránézésre ezt lehet a legolcsóbb szálloda a Balcsin”

– mutatott rá Dancsó egy újabb zavaró tényezőre. A videóbloggert alighanem azt bántotta a legjobban, hogy a főszereplők egydimenziós, buta influenszerekként vannak megformálva, a forgatókönyvírók egyértelműen sztereotípiákból építkeztek.

„Az egész sorozatból csak az jön le, hogy a tévések mennyire nem értik még mindig ezt az influenszervilágot”

– bosszankodott Dancsó, aki szerint már az alapötlet is egyszerűen pocsék, egy hosszúra tervezett krimi-vígjáték sorozatot stabilabb alapokra kellett volna építeni.

„A gyilkossági indíték, vagyis az, hogy Hackman megzsarolja a többi videóst, a legpitiánerebb dolog, amit valaha hallottam”

– emelte ki a milliós követőtáborral rendelkező videóblogger, akinek tényleg érdemes lett volna megfogadni a tanácsát, vagyis a sorozatkészítőknek illett volna néhány igazi influenszerrel is konzultálniuk a sorozat leforgatása előtt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás