promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy vagyonért vette meg valaki a Ragyogás hírhedt fejszéjét
Borítókép:  Screenrant
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Jack Torrance gyilkos fegyvere az eredeti becsült ár négyszereséért kelt el.

Az 1980-as Ragyogás című filmben Jack Nicholson elképesztő alakítást nyújtott, ami a mai napig megrémíti az embereket. Aki csak látta a filmet, örökre berögződött neki a jelenet, mikor a színész egy fejszével nekiront annak a bizonyos ajtónak. A hírhedt fegyver egyike volt azoknak a filmes relikviáknak, ami egy londoni árverésen kelt el, nem kevesebb, mint 170 ezer fontért, azaz 64 millió forintért.

 

A fejszét az eredeti becsült ár négyszereséért vitte el egy gyűjtő a Brit Filmintézet Imax waterloói épületében rendezett aukción. A csaknem egyméteres tűzoltófejszének fa nyele és vagy harminc centiméteres éle van, és az árverés szervezői szerint kitűnő állapotban maradt meg, bár az említett jelenet felvételekor néhány karcolás esett rajta.

 

Az árverésen mintegy 900 kikiáltási tárgy szerepelt. Meg lehetett vásárolni például Russell Crowe Gladiátorban viselt kardját, Samuel L. Jackson fénykardját és egy rohamosztagos sisakot az 1977-es Csillagok háborújából.

Idén ősszel érkezik a mozikba a Ragyogás folytatása, az Álom doktor, amiben Ewan McGregor alakítja a már felnőtt Danny-t, aki Jack Torrance fia. Az előzetesben látszik, hogy a karakter visszatér a Panoráma Hotelbe, és láthatunk flashback jeleneteket is a Ragyogásból. Azt nem tudni, hogy az árverés előtt vajon a hírhedt fejszét is használták-e a forgatáson, vagy ha nem is azt, akkor egy másolatot.

Az Álom doktor november 7-én érkezik a magyar mozikba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás