promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Álom doktor: begördült a Ragyogás folytatásának előzetese
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismét támad a „redrum” felirat, Stephen King pedig újra halálra rémítene. 

Stanley Kubrick 1980-as évekbeli Ragyogása mai napig a kedvenc horror filmem. Egyszerűen nem tudja nálam semmi sem leelőzni, akármennyi minőségi filmet pakolnak elém a műfajon belül. Klasszikus lett, de Stephen King még sem kedveli túlzottan, mivel Kubrick mester szerinte nagyon belenyúlt. Ez igaz, azonban King inkább csak nem akarja bevallani, hogy így lett igazán zseniális.

King regényben elkészítette a Ragyogás folytatását Álom doktor néven, és bizony ez sem fogja megúszni, hogy filmes feldolgozást kapjon.

Ebben Jack fia, Dan (Danny) Torrance áll a középpontban, akit felemészt az alkoholizmus, mivel a ragyogás nevezetű speciális képessége miatt még mindig gyötrik a rémképek. Később ezt sikerült legyőznie, és egy hospice intézetben vállal munkát, ahol az adottságával könnyebbé tudja tenni a haldoklók utolsó óráit.

Később megismerkedik egy Abra Stone nevű kislánnyal, akinek a ragyogás képessége sokkal erősebb az övénél. Ezért is figyel fel rá az Igaz Kötés nevezetű csoport, akik a ragyogással rendelkezők energiájával táplálkoznak. Máris megvan a két erős karakter, meg egy gonosz csoport, így egymásnak is lehet feszülni.

Ewan McGregor alakítja majd Jack Nicholson felnőtt fiát az alkotásban. Hát, a főszereplő személyébe nem lehet belekötni, azonban nagyon nehéz egy ilyen kultikus alkotást után második részt letenni az asztalra. Akik olvasták a könyvet, azok között is volt olyan, aki jóval többet várt volna az egésztől. Hamarosan minden ki fog derülni, hiszen az Álom doktor november 8-án debütál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás