promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a Sony márkanév valójában? A legtöbb magyar totál meg fog lepődni
Borítókép:  Profimedia- illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Talán sosem gondoltál bele.

Talán nem túlzás, hogy a 21. század az információtechnológiai és technológia cégek felemelkedésének időszaka, ez a pár évtized róluk szólt, miközben a kutatás és a fejlesztés egyre fontosabb lett, hogy tökéletesítsék kütyüjeiket. A nagy forradalom részben az Apple csúcskütyüjeivel kezdődött, de a fejlődésnek nagy lökést adott a Facebook fellövése is.

De vajon tudjátok-e, hogy mit jelentenek az egyes márkák nevei, amelyekben benne feszülhet igazából egy egész történelmi korszak, vagy akár egy egész ország históriája is. Új sorozatunkban a leghíresebb márkanevek eredetével foglalkozunk, korábban például a Samsung és a Huawei nevének eredetével is foglalkoztunk már.

Új részben a Sonyt vesszük górcső alá.

A Sony termékpalettája olyan sokszínű, hogy valószínűleg nincs olyan magyar háztartás, ahol a gyártótól legalább egy kütyü ne lenne megtalálható. A japán cég ugyanis a világ egyik legnagyobb elektronikai, informatikai és szórakoztatóipari cége, ők gyártáják többek között a szórakoztatóipari csúcskütyüt, a Playstationt is. A cég gründolása a második világháború utáni Japánhoz kapcsolódik. Az alapító Masaru Ibuka kezdetben nem is ezt a nevet adta a cégének, azt csak később változtatták erre, amikor megjelentek a nemzetközi piacon is.

A cég eredeti neve az volt, hogy Tokyo Telecommunications Engineering Corporation, a Sony név pedig csak későbbi, ez pedig a latin sonus szóból jön. Ráadásul a sonny egy angol szleng szó, amelyet az idősebbek használnak a fiatalabbak megszólítására, úgy is fordíthatjuk, hogy 'fiacskám'.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás