promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a Huawei márkanév valójában? Több százezer magyar full le fog döbbenni a válaszon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre szinte biztos, hogy nem gondoltál.

Egyre fontosabbak lesznek a márkanevek, a brendek, és az általuk képviselt minőség, vagy éppen hibák, ha egy-egy eszköztől beszélünk, amelyek a háztartásunkban előfordulnak, akkor bizony Magyaroszágon is nagyon sokszor úgy hivatkozunk a használati tárgyainkra, hogy elmondjuk a gyártójuk nevét is. Ilyenkor pedig nagyon sok emberben felvetődik a kérdés, hogy mit is jelent valójában az adott márka neve.

Ezek rendkívül izgalmas történetek lehetnek, akár több nagy történelmi fordulóponthoz is kötődhetnek, talán a segítségükkel még a saját, országunk és a világ históriáját is könnyebb megérteni. Korábbi márkatörténeti cikkeinkben többek között a LEGO, a BMW vagy éppen a Samsung nevének eredetébe engedtünk bővebb betekintést.

Cikksorozatunk újabb részében most megtudhatjátok, hogy mit jelent a Huawei márka neve, amelynek legtöbbször a telefonjait vásároljuk meg.

A Huawei egy kínai cég, a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai vállalata, a története pedig annyira nem is nyúlik vissza régre, hiszen 1987-ben alapították, méghozzá egy katonatiszt, név szerint Zsen Cseng-fej. A piacon pedig egy addig egyedüllállónak számító telefonközpont fejlesztésével dobbantottak óriásit, majd szépen lassan ráléptek a külföldi terjeszkedés útjára is.

A Huawei neve amúgy annyit jelent, hogy "ragyogó teljesítmény".

Íme egy nagyon látványos videó, amelyben bemutatják a cég telefonjainak evolúcióját egészen a legelsőtől, amelyet lehet, hogy még életetekben sosem láttatok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás