promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a Samsung márkanév valójában? A legtöbb magyar totál le fog döbbenni a válaszon
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Íme a jelentése annak a márkának, amel szinte minden magyar háztartásban képviselteti magát, legalább egy telefonnal.

Manapság már a fogyasztói társadalom sűrűjében rengeteg dolgot csak a márkanévvel azonosítunk, a reklámok ebben a közegben nagyon sokat hozzátesznek az értékválasztásainkhoz. Így pedig nem is meglepő, hogy sokan a jót, a rosszat, a megbízhatót vagy éppen a megbízhatatlant a teljesítmény és a vélemények nélkül, csupán egy-egy márkanév után azonosítjuk.

De vajon tudjuk-e a márkanevek történetét, és jelentését, hiszen ezek is nagyon sokat elárulhatnak a termékről?

Egy-egy jól csengő szó vagy éppen márkanév mögött nagyon jó sztorik állhatnak. Korábbi, márkanevek eredetét boncolgató és bemutató cikkeinkben már felfedtünk előttetek számos érdekességet, többek között a LEGO vagy éppen a BMW neveinek eredetét, amelyek meglehetősen sokat regélnek nekünk a márkákról.

De vajon mit jelent a Samsung?

A Samsung Koreában alapult meg még az első világháború előtti utolsó békeévben, amikor az országot a Japán Birodlaom tarototta megszállás alatt. Kezdetben külkereskedelmi tevékenységet láttak el, főleg élelmiszeripari termékek álltak a vállalkozás fókuszában. Később textilipari termékekekkel is foglalkoztak, majd szinte mindenféle termék a vállalat fókuszába került.

Majd csak az 1960-as évektől kezdenek az időben felvirágzó elektronikai iparban is szerencsét. A Samsung ma Dél-Korea legnagyobb ipari konglomerátuma. A vállalat neve amúgy azt jelenti, hogy három csillag. A hármas szám a hatalmat, a nagyságot jelképeizk, míg a csillagok a végtelenségre utalnak.

(Forrás: Pixinfo, Wikipedia)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás