promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mit jelent a BMW neve valójában? Meg fogsz lepődni, de rendesen
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A BMW a világ egyik legismertebb márkája, százmilliók csodálják világszerte.

A BMW a világ egyik legismertebb német autómárkája, ha a logót meglátjuk, kontextus nélkül tudjuk, hogy mi az. Az ikonikus logó színei és mintázata pedig azonnal elindítják a gondolkodásunkat.  A német autó-, motorkerékpár- és motorgyártó vállalat központja Münchenben található, és innen már szinte biztos, hogy azonnal tudjátok is, hogy mit jelenthet a nevében a B-betű.

Természetesen Bajoroszágot jelenti, a cég hivatalos német neve pedig pontosan úgy hangzik, hogy Bayerische Motoren Werke AG, azaz Bajor Motorgyár Rt.

A cég logóján keresztül pedig azonnal betekintést nyerhetünk egy kicsit a cég történetébe is. Mivel a logó egyszerűen a kezdetek kezdetére utal, amikor még a BMW nem gyártott hiperszuper járműveket, luxusautókat. Ők egészen máshogy kezdték.

A cég ugyanis először repülőgép-motorokat gyártott, így pedig azonnal tudhatjuk is, hogy a logóban a kék és a fehér, illetve a mintázat elrendezése mit is ábrázolhat valójában. A kék az eget, míg a fehér a propellereket.

A céget 1917-től hívják BMW-nek, korábban Rapp Motorenwerke-nek hívták az alapító, Karl Rapp után. Az első világháború derekán sikerült egy elképesztően jó motorkonstrukciót tervezniük, így később a katonaság 2000 darabot rendelt belőlük. Ám mielőtt jött volna a nagy felvirágzás, az első világháború végeztével és Németország vereségével a BWM-nek megtiltották, hogy Németország területén gyártson motorokat.

A BMW amúgy 1929-től gyárt autókat is. A cég pedig elindult újra felfelé, az első sajátgyártású modelljük a BMW AM1 volt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás