promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orosz-ukrán háború: zseniális magyar fejlesztés segíti a menekülőket
Borítókép:  Profimedia
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Már több mint 4 millióan menekültek el a háború sújtotta Ukrajnából.

Magyarországra is több százezer menekült érkezett, akik az orosz-ukrán háború miatt voltak kénytelen elhagyni hazájukat. Közülük vannak olyanok, akik később tovább is mennek, ám akadnak szép számmal olyanok is, akik Magyarországon tervezik hosszú távon is – az ő számukra hoztak létre magyar fejlesztők egy olyan felületet, amely egy helyen gyűjt össze számukra rendkívül hasznos dolgokat a világhálóról.

A nonprofit alapon működő HelpHUB-gyűjtőoldal többek között munkavállaláshoz, oktatási lehetőségek megtaláláshoz, az egészségügyi ellátáshoz, illetve akár letelepedéshez is segítséget nyújt azoknak, akik felkeresik.

Sőt, az új platform listázza a hazai cégek, szervezetek és magánszemélyek által tett támogatási felajánlásokat is. Az oldal magyar, angol és ukrán nyelven is elérhető, jelenleg több mint 50 támogatást, segítséget és hasznos információt nyújtó szervezet, cég és magánszemély adatlapja könnyen elérhető rajta. A felsorolt felajánlások között elképesztően hasznos dolgok találhatók, például olyan ügyvédek adatlapjai, akik pro bono módon nyújtanak segítséget, illetve állásinterjúra való felkészülésben is segítséget nyújtó szervezetek is fent vannak, sőt, az egyik legnagyobb szálláskereső cég, illetve IT-munkaköröket kínáló szoftverfejlesztő ügynökség is.

A HelpHUB létrehozásában magyar fejlesztők, marketingesek, közösségi média-szakértők, tartalommenedzserek és önkéntesek egyaránt részt vesznek a RisingStack webfejlesztő ügynökség közreműködésével.

A HelpHUB az oldal kezelésében önkéntes webmoderátorok jelentkezését várja. A HelpHUB IDE kattintva érhető el.

(via Velvet)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás