Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Találtak egy 500 éves szobrot, ami úgy néz ki, mint az egyik Star Wars-szereplő

Találtak egy 500 éves szobrot, ami úgy néz ki, mint az egyik Star Wars-szereplő

Tech & Tudomány

Találtak egy 500 éves szobrot, ami úgy néz ki, mint az egyik Star Wars-szereplő

Tech & Tudomány

CST 17:36

Elképesztő a hasonlóság, mintha a filmből lépett volna ki.

Réges-régen, úgy 500 évvel ezelőtt a messzi-messzi Mexikóban egy művész faragott egy szobrot, ami a megtévesztésig hasonlít Ashoka Tano-ra, egy Csillagok háborúja-szereplőre, aki elsősorban az animációs Klónok háborúja egészestés filmben, illetve a Lázadók című méltán híres sorozatban kap szerepet. A sztori szerint Anakin Skywalker tanítványa volt, majd távozott a rendből.

A felfedezésről a Livescience nevű tudományos hírportál számolt be, mint írják,

a szobrot Közép-Mexikóban találták, egyelőre pedig nem tudják, hogy kit ábrázolhat. Két méter magas, és a nyakán egy titokzatos kör alakú medált visel.

A testtartásából és az öltözékéből a kutatók arra következtetnek, hogy valószínűleg egy komoly befolyással bíró nőt ábrázol, aki a helyi elitbe tartozhatott. Az is lehetséges, hogy egy uralkodóról van szó. A felfedezés a kutatóknak nagyon fontos lelet, hiszen ez is bizonyíthatja, hogy a felfedezések előtti időszakban a helyi kultúrákban a nők igenis fontos vezető tisztségeket is betölthettek, aktív résztvevői poltak a politikai életnek.

A szobor a Huastec-kultúra egyik frissen talált remekműve, ennek a kultúrának a tagjai a nagy felfedezések után telepedtek le a Mexikói-öböl partvidékén.

Borítókép: Youtube.com