promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
2020 december: világvége és földönkívüli invázió helyett egy új Messiás születik – állítja a szakértő
Borítókép:  Pawel86 / Pixabay.com
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A november és a december különösen zsúfolt volt az elméletekben, ez a mostani mindent felborít. Dehát ilyenek ezek az év végék.

December 21-én újra látható volt az égen az úgynevezett betlehemi csillag, ami valójában a Jupiter és a Szaturnusz közelkerülése egymáshoz, és úgy tűnnek a Földről, mint egyetlen nagy, fényes csillag. Egy szakértő szerint újra megismétlődhet a csoda, ami megtörtént 2020 évvel ezelőtt.

A Válaszonline-on jelent meg a legjobb cikk a témában, ők utánajártak kicsit jobban a dolgoknak, mint írják, ilyen égi jelenség elég ritka, annyira, hogy 800 évente fordul csak elő,

és igazából a Jupiter, a Szaturnusz és a Föld egy vonalba kerül a történés keretében.

Kr. e 7-ben hasonló dolog történhetett, és erre az évre datálják Jézus születését is, így tényleg megeshet, hogy a betlehemi csillag valóban odavezette a három királyt a kisded jászolához. Johannes Kepler foglalkozott ezzel a kérdéssel először, majd Teres Ágoston jezsuita csillagász. Mindkettőjüknél kijött a Kr. e. 7., mint feltételezett időpont.

A betlehemi csillag nem üstökös?

Elméletileg lehet az, de az ókorban rossz ómennek tekintették a meteorokat, így biztos, hogy nem kapcsoltak volna hozzá olyan pozitív dolgot, mint a Megváltó megszületése.

2020: A betlehemi csillag éve.

A nagy esemény pedig kifejezetten nagy alkalom volt egyes szakértőknek, akik nemcsak csillagászati eseménynek tekintették az eseményt, hanem egy égi jelnek is. Nigel Henbest elismert csillagász azt mondja egy jókedvű interjúban, hogy benne van a levegőben, hogy egy új Messiás született valahol.

Hiszen nem lehet véletlen, hogy karácsonyhoz közel megtörténik egy ilyen csoda újra

– állítja a szakértő a Forbes-nak adott interjújában.

Ez sokkal pozitívabb kicsengése az évnek, mint a korábban belengetett világvége vagy egyéb ízes dolgok. De a 2020-as év amúgy is nagyon zsúfolt, létezik egy lista, ahol feltűntetik a világvége időpontjait szerzők szerint, hogy ki mikorra jövendölte. A lajstrom szerint 2020 február 4-re már volt egy foglalt időpont, ezt még 1962-ben jósolták meg. Állítólag 2021, 2026 és 2028 is mind-mind olyan évek, amelyekre született már világvége-jóslat az elmúlt évszázadban.

A listán amúgy jóval 100 felett jár a bedobott évszámok listája, és eddig mindegyik tévesnek bizonyult.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás