promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elektromos autót venne? Van egy jó hírünk!
Borítókép:  GAO YUWEN / IMAGINECHINA / IMAGINECHINA VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium legújabb bejelentése jó hír azoknak, akik elektromos autó vásárlásában gondolkodnak. Ugyanis egy induló pályázat keretében akár 2,5 millió forintos, vissza nem térítendő támogatáshoz is hozzá lehet jutni.

Azok, akik épp elektromos autó vásárlásán gondolkodnak, azoknak épp jókor jött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) május 20-i bejelentése. Az energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, Kaderják Péter ugyanis arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy öttmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására.

Ez azt jelenti, hogy,

aki 11 millió forint alatti villanyautót venne, annak a támogatás mértéke a 2,5 millió forintot is elérheti gépjárművenként. Míg a 11-15 millió forint közötti autóknál a támogatás mértéke maximum 500 ezer forint. 

A cél az, ahogy azt Kaderják Péter hangúlyozta is, hogy a klíma- és természetvédelmi akcióterv értelmében az eddiginél szélesebb vásárlói kör számára tegyék elérhetővé az elektromos gépjárművek vásárlását.

A pályázatok benyújtása június 15-én indul, és ide kattintva lehet leadni a szükséges papírokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás