Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Elektromos autót venne? Van egy jó hírünk!

Elektromos autót venne? Van egy jó hírünk!

Tech & Tudomány

Elektromos autót venne? Van egy jó hírünk!

Tech & Tudomány

Promotions - 2020.05.20. 22:22

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium legújabb bejelentése jó hír azoknak, akik elektromos autó vásárlásában gondolkodnak. Ugyanis egy induló pályázat keretében akár 2,5 millió forintos, vissza nem térítendő támogatáshoz is hozzá lehet jutni.

Azok, akik épp elektromos autó vásárlásán gondolkodnak, azoknak épp jókor jött az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) május 20-i bejelentése. Az energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár, Kaderják Péter ugyanis arról beszélt az MTI tudósítása szerint, hogy öttmilliárd forintos keretösszegű pályázat indul a tisztán elektromos autók és segédmotoros kerékpárok beszerzésének támogatására.

Ez azt jelenti, hogy,

aki 11 millió forint alatti villanyautót venne, annak a támogatás mértéke a 2,5 millió forintot is elérheti gépjárművenként. Míg a 11-15 millió forint közötti autóknál a támogatás mértéke maximum 500 ezer forint. 

A cél az, ahogy azt Kaderják Péter hangúlyozta is, hogy a klíma- és természetvédelmi akcióterv értelmében az eddiginél szélesebb vásárlói kör számára tegyék elérhetővé az elektromos gépjárművek vásárlását.

A pályázatok benyújtása június 15-én indul, és ide kattintva lehet leadni a szükséges papírokat.

Borítókép: GAO YUWEN / IMAGINECHINA / IMAGINECHINA VIA AFP

Legolvasottabb hírek