promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ilyet még nem láttál: ezeket az egzotikus állatokat legálisan lehet itthon tartani
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mutatós, nem mindennapi házikedvencek lehetnek a magyar otthonok új lakói.

Hűséges barátaink mellett egészen elképesztő állatfajokat lehet magyar otthonunkban törvényileg is tartani. Nem kell lemondani egzotikus vágyainkról, csak kellően informáltnak kell lenni akkor, ha extrém házikedvencet szeretnénk.

Külföldön, főleg a sztárvilágban elég elterjedt, hogy a megszokott kutya/macska/papagáj/hörcsög helyett eggyel vadabb állatot tartsanak az otthonukban. Chris Brown-nak például kapucnis majma van, Charlie Sheen-nek agámája, míg Nicole Kidman egy emut tart lakásában. Bár mindegyik egytől egyig elragadó, megfelelő szaktudás nélkül tartásuk komoly akadályokba ütközhet – írja a Joy

Magyarországon is számos lehetőség közül választhat az, aki extrém állattartásra adja a fejét. Ne lepődjünk meg hát, ha szomszédunk birtokán alpakával vagy esetleg Benett-kenguruval találkozunk. Ide tartozik még az axolotl, az ormányos medve, a madárpók, a repülő mókus vagy épp a remeterák. Ha óriási kifutód van, akkor pedig bengáli macskát is nevelgethetsz otthonodban. 

Természetesen, ahogy a hagyományos háziállatok, extrém testvéreik is kellő odafigyelést és megfelelő gondozást igényelnek. A felelős állattartónak szigorú szabályozásoknak kell megfelelni ahhoz, hogy egzotikus barátai vele élhessenek. Vannak olyan országok, ahol ennek nagyobb kultusza van, mint itthon. Ott kicsit sem meghökkentő, ha valaki tigrist vagy esetleg krokodilt tart otthonában.

Mindenesetre azt ne felejtsük el, hogy ezeknek az állatoknak a természetes élőhelyük a legideálisabb környezet. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás