promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Levetette a melleit Sydney van den Bosch – ezért döntött így a Szerencselány
Borítókép:  TV2 Play
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sydney van den Bosch kitálalt arról, hogy miért műtette le a melleit.

Rendkívül nehéz időszakon van túl a Szerencsekerék Szerencselánya, Sydney van den Bosch, akinek egészségügyi okokból kellett eltávolíttatni a melleit.

Sydney mind ez idáig nem akart beszélni a műtétjéről, de a júniusban megjelenő Glamour magazinban olvasható lesz vele egy terjedelmes interjú, amiben őszintén beszél egészségügyi kálváriájáról.

„Nagyon sokat gondolkoztam rajta, hogy mivel teszek jót: megnyílok és ezzel segítek másoknak, vagy homokba dugom a fejem és úgy csinálok, mintha semmi nem történt volna. A BRCA génmutáció nagyon ritka esetekben fordul elő, anyukámnak korábban mellrákja volt, végig néztem, min ment keresztül, hogyan győzi le a betegséget. Két éve volt egy nőgyógyászati műtétem, az orvos, aki nemcsak nőgyógyász, hanem onkológus is, pontosan ismerte anyukám történetét. Ő hívta fel a figyelmünket először, hogy a mellrák bizony örökölhető”

– idézte fel élményeit Sydney, akinek nem volt kérdés, hogy azonnal elvégezteti a speciális vizsgálatot.

Kiderült, hogy örökölte a hajlamot, majd az azt követő mammográfiás vizsgálat kimutatta azt is, hogy egy kezdetleges rosszindulatú daganat van az egyik mellében. Sydney úgy döntött, mind a két mellét eltávolíttatja, mert nem akart bizonytalanságban élni, fontosabb volt neki, hogy minél több időt tölthessen a családjával és a barátaival.

A műtétet egy olyan szakember végezte el nála, aki egyben onkológus és rekonstrukciós plasztikai sebész is, így a kétoldali masztektómia után azonnal elvégezték nála a helyreállító műtétet is. Azóta eltelt majdnem fél év, és a modell minden napot ajándéknak tekint. Nem érzi úgy, hogy elvesztette volna a nőiességét, mostanra még magabiztosabban, boldogabban éli a mindennapjait. Sydney mind ez idáig várt azzal, hogy elmesélje a történetét, de úgy érezte, eljött az idő, hogy ledöntse a témát érintő tabukat, és mások életén is segítsen azzal, hogy nyilvánosságra hozza a vele történteket.

Erről Sydney a saját közösségi oldalán is posztolt:

„Az elmúlt időszak rávilágított arra, hogy nem tabusíthatjuk ezt a témát, mert ha csak egy embernek segíthetek és az én történetemmel és miattam megy el az éves szűrővizsgálatára, már megérte. (...) Addig nem szerettem volna beszélni róla amíg nem érzem 110%-igy gyógyultnak magam és azt gondolom, hogy most már képes vagyok rá, képes arra, hogy sok mindenkinek segítsek”

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás