promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Visszatért a halálból: négy és fél percet töltött a színész a túlvilágon - ezt tapasztalta
Borítókép:  YouTube.com/tóthZSolt (screenshot)
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A színész-rendező egy podcast beszélgetés során osztotta meg élményeit a halállal kapcsolatban.​

1993-ban Dobronay László súlyos autóbalesetet szenvedett és pontosan 4 perc  37 másodpercen keresztül volt a klinikai halál állapotában. Az akkor vele történt eseményeket azóta sem felejtette el. Számtalan dolog történt vele már azóta, ami teljesen megváltoztatta az élethez való hozzáállását. Részletekbe menően képes visszaidézni mindazt, amit a túlvilágon megtapasztalt. 

A baleset során súlyosan megsérült, az autóból semmi használható nem maradt szinte. A kormányba beütötte fejét és nem egy életveszélyes sérülést is szerzett. Ahogyan ő átélte a borzalmas esetet, az teljesen másképpen fest, mint a valóság: az emlékei szerint külső szemlélőként látta a történteket és az autón kívül tartózkodott. 

A testétől kívül álló élményen ment keresztül, amiről azt gondolta először, hogy álmodik.

Aztán egyszer csak megjelentek előtte az elhunyt ismerősei. Édesapja is ott volt, akit 13 évesen elveszített szívinfarktus miatt. Szó szerint idézte vissza apja túlvilágon elhangzott szavait: 

„Túl korán érkeztél, neked még nem kellett volna meghalnod.”

Nem édesapja volt azonban az egyetlen, akivel szembe találta magát: az egykori barátja is ott állt előtte, aki önmagával végzett. László úgy számolt be róla, mint aki a túlvilágon sem tudott békére lelni, mert az öngyilkosság gondolatától szenvedett.

Dobronay azt is elárulta, hogy amióta visszatért a világunkba, azóta nem érzi ezt valóságnak. Szeretne visszajutni oda, ahova eljutott, mert életének ez volt legcsodálatosabb élménye: mindent körülvevő béka és szeretet vette körül. 

Az eset óta teljesen megváltozott az élete, a fókusza teljes mértékben a szeretetre összpontosul. A tapasztalatai alapján szerinte az élet értelme az, hogy próbáljunk meg szeretetben élni és a szeretetre építsünk fel mindent, mert ez a legfontosabb működtetője az életnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás