promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kirúgták a Tesco egyik futárát, mert otthon ment el vécére - 7 millió forint kárpótlást kapott
Borítókép:  Profimedia
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Három hónap alatt összesen 795 percig volt otthon a férfi munkaidőben.

Az eset nem Magyarországon, hanem Nagy-Britanniában történt meg. A furcsa hírről a Mirror számolt be.

Billy Fitzsimmonst futárként dolgozott a Tescóban, és Billy Fitzsimmonst-nak egészségügyi problémái is vannak (többek között megnagyobbodott prosztatája van), ezért naponta nagyon sokszor kellett elmennie vécére. Ez azt jelentette, hogy napjait apró szünetek sorával kellett megszakítania, és ez abszolút nem szerencsés, ha az ember futár, főleg nem egy ilyen időszakban, amikor a kiszállítások csúcsra vannak járatva. De azt mondták neki, hogy azokban az szupermarketekben, ahol nem dolgozik, nem mehet el vécézni, csupán úgy, ha a bolt egyik dolgozója elkíséri őt.

Billy Fitzsimmonst-nak ez nem volt annyira komfortos, így inkább a szállítások között mindig hazaugrott a saját lakásába, hogy elvégezhesse a dolgát. Ráadásul az inkontinenciája miatt néha többször is haza kellett ugrania, hogy kicserélhesse a ruháját.

És bár a szállításokat így is mindig pontosan kézbesítette, miközben panasz sem érkezett a munkájára, a cég végül elbocsátotta, mivel az autókba szerelt nyomkövető rendszerek segítségével felfedezték, hogy három hónap alatt harmincnégyszer állt meg a saját lakásánál, és összesen 795 percet töltött el otthon munkaidőban. 

Fitzsimmonst végül elbocsátották, az ügy azonban bíróság elé került, ahol a futárnak 17 ezer font, azaz több mint 7 millió forint kárpótlást ítéltek meg, mivel a bíróság szerint a Tesco jogtalanul bocsájtotta el őt, a bró szerint a Tescónak meg kellett volna könnyíteni a férfinak, hogy könnyebben hozzáférjen az illemhelyiségekhez.

(via Mirror)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás