promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfedték Audrey Hepburn legnagyobb titkát
Borítókép:  WARNER BROS / Collection ChristopheL via AFP
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Életének döbbenetes tapasztalatait rejtette kislányos bája mögé.

Finom, elegáns, bár kissé csacska és talán túlságosan naiv – ilyennek ismerjük a csodás Audrey Hepburnt, aki lassan három évtizede nincs már közöttünk. A Római vakáció, az Álom luxuskivitelben és a My Fair Lady sztárjának most felfedték a legnagyobb titkát.

Miközben ő volt a világ egyik leginkább csodált nője, a magánéletében mélységes szeretethiánnyal kellett szembenéznie – állítja egy újonnan készült film. Ez az első olyan, amely a családja beleegyezésével készült, és ennek megfelelően soha nem ismert részleteket is megmutat az angol–holland származású Oscar-díjas színésznő életéről.

Helena Coan másfél órás dokumentumfilmje (amely találóan az Audrey címet viseli) beszámol arról, milyen fájdalmakat élt át a sztár az apja és a félresikerült házasságai okozta traumák révén.

 „A szüleim válása, apám elköltözése volt az első nagy csapás az életemben, amely örök nyomot hagyott bennem, és bizonytalanná tett mindent. Anyám képtelen volt abbahagyni a sírást, én pedig ott voltam mellette, de nem igazán értettem a helyzetet” – emlékezett vissza Hepburn a halála előtt egy évvel készült interjúban, amelyet a film is bemutat.

A család szerint a színésznő legnagyobb titka a mérhetetlen boldogtalansága volt. Ehhez hozzájárult a két félresikerült házassága is. A pályatárs Mel Ferrer 14 évig volt a férje, a 12 évvel idősebb férfiban Hepburn egyfajta apafigurát vélt megtalálni.

1968-ben hozzáment Andrea Dottihoz, egy olasz pszichiáterhez, ám ez a frigy sem tartott 13 évnél tovább, mivel a férfi megcsalta a világ egyik legszebb asszonyát. Dottit nagyjából 200 különböző nővel fotózták le, beteges házasságtörő volt, a felesége csak szenvedett mellette.

Fotó: Leemage via AFP

Audrey Hepburn megpróbálta megkeresni az édesapját is, 25 évvel annak elköltözése után. Kiderült, hogy Joseph Ruston a háború alatt csatlakozott a brit fasisztákhoz, és éppen Írországban lakott, amikor a lánya rátalált. A fogadtatás hűvös volt, ami még keserűbbé tette a színésznő életét.

„A családi összetartozás rettentően fontos. Ha legalább rendszeresen láthattam volna apámat, akkor tudtam volna, hogy szeret” – mondta ki a tragikus sorsú színésznő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás