Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ez itt a a világ legbrutálisabb mobilja

Ez itt a a világ legbrutálisabb mobilja

Színes

Ez itt a a világ legbrutálisabb mobilja

Színes

Promotions 10:21


Igen, persze, nagyjából holnapig, amíg egy másik kínai gyártó elő nem rukkol egy ennél is izmosabb és nevetségesen olcsó telefonnal, de azért lássuk, hogy mit jelent ma a csúcsok csúcsa, amit a LeTV a Le Max nevű telefonba belepréselt:

Nyolcmagos, 2 GHz-es proci
4 GB RAM
128 GB tárhely
21 megapixeles kamera
6,33 colos, QHD kijelző
3500 mAh-os akksi

És még csak azzal sem vádolhatja őket senki, hogy gagyiból dolgoznak, a processzor például a legmodernebb Snapdragon 810 chip, a kamera szenzorát pedig a Sony gyártja. A ránézésre az iPhone 6 és a HTC One közös gyermekének tűnő telefon hátuljára került egy ujjlenyomat-olvasó is, emellett a LeTV egy nagy felbontású videók megosztására alkalmas WirelessHD egységet és egy kitűnő hangzást biztosító ESS Hi-Fi audio chipet is rakott a telefonba.
LeTV-Max-okostelefon-2

És hogy teljes legyen a nagy gyártók veresége, a LeTV a következő nagy durranást is lenyúlta az orruk elől: ezután már soha senki nem hirdetheti úgy a telefonját, mint “az első USB-C csatlakozóval érkező telefon”, mert hogy ez az.

Nem semmi ez egy olyan gyártótól, ami éppen csak most ugrott bele a telefon-bizniszbe, és ugyanakkor rávilágít arra a kicsit szomorú tényre is, hogy a telefonipar elérte azt a szintet, amikor egy jó telefon előállítása már tényleg csak pénz kérdése. A kínaiaknak pedig van pénzük, mégpedig annyi, hogy például az online videók streamelésével foglalkozó LeTV simán megengedheti magának, hogy gyártsanak egy csúcskategóriás telefont, hogy ezzel növeljék a potenciális ügyfeleik számát.

LeTV-Max-okostelefon-3

Ez természetesen azt is jelenti, hogy a Le Max nem fog irreálisan sokba kerülni. Hogy pontosan milyen áron érkezik, azt egyelőre nem jelentették be, de az biztos, hogy a Le Maxnál hajszállal gyengébb Le 1 Pro telefont Kínában 400 dollár körüli áron (vagyis 120 ezer forintért) lehet majd megvásárolni május 5-től, ennél pedig a Le Max is legfeljebb egy-kétszáz dollárral lehet majd drágább.