promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összejött az álommeccs: Messiék összecsapnak a brazilokkal
Borítókép:  Lionel Messi. Forrás: AFP/Mauro Pimentel
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A dél-amerikai tornán most először játszott összeszedetten a Lionel Messi vezette válogatott, és ez azonnal magabiztos győzelemben (és továbbjutásban) mutatkozott meg.

Hatalmas argentin fölénnyel indult Messiék negyeddöntős mérkőzése Venezuela ellen. A 10. percben egy szögletet követően Agüero próbálkozott, a kapu felé menő labdába Lautaro Martínez sarkazott bele, és már vezetett is Argentína.

Érdekesség, hogy a 21 éves Martínez még csak a tizedik mérkőzését játszotta a válogatottban, ezalatt 11-szer próbálkozott, és már hat gólt szerzett – egyébként az Interben focizik.

A továbbiakban is támadásban maradtak Messiék. A félidő közepén addid-addig cselezgetett a Barcelona és az argentinok csapatkapitánya, míg egy venezuelai kézre pattant a labda. A játékvezető visszanézte az esetet, ám – ahogy a második félidőben is, ekkor az argentinok voltak szabálytalanok – spori nem látott okot arra, hogy tizenegyest ítéljen.

Dél-Amerikában járunk így nem véletlen, hogy nagyon kemény, sőt a durvaság határát súroló szabálytalanságok tarkítják a mérkőzést. Az első félidőben öt sárgát is kiosztott a spori, a másodikban csak egyet, azt is a 90. percben – az tény, hogyha olyan ütemben osztogatta volna a lapokat, ahogy kezdte, nem sok játékos maradt volna a pályán.

A második félidőben egy óriási venezuelai lehetőség akadt, de Armani bravúrral védett, majd Messiék egy potyaízű találattal, Lo Celso góljával eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Szerda hajnalban pedig jöhet a Copá America csúcsmeccse a brazil-argentin elődöntő.

A másik negyeddöntős mérkőzésről annyit mondhatunk, hogy Chile tizenegyesekkel kiütötte Kolumbiát, aki a torna során veretlen maradt, sőt még gólt sem kapott, de máris búcsúzni kényszerült.

Copá America:
Negyeddöntő:

Venezuela – Argentína 0-2
Chile–Kolumbia 0–0, 11-esekkel: 5–4

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás