promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentő fordulat az időjárásban, ezen a napon fog minden megváltozni a a meteorológusok várakozásai alapján
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyen lesz az időjárás vasárnap, illetve a következő napokban, erre kell készülni.

Az előrejelzés szerint a hétvégén tovább folytatódik a kiváló időjárás: száraz és csapadékmentes lesz a vasárnap is. Ez ideális lehetőség arra, hogy hétvégi programokat szervezzünk és egy szép kirándulásra induljunk. Ha szerencsénk van, akkor még havas tájakon is gyönyörködhetünk. Bár a kemény fagyok továbbra is jelen lesznek, a hétvége remek alkalom arra, hogy élvezzük a jó időt, mielőtt a jövő héten az időjárás ismét változékonyabbá válna.

Milyen időjárásra kell számítani a következő napokban?

Vasárnap a felhős északkeleti területeken is kitisztul az ég, miután a zavartalanul napos időt követően napnyugta után nyugat felől fátyolfelhőzet érkezhet. Csapadék nem várható. A délire forduló szél csak az északnyugati határnál erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1 és 6 fok között lesz, havas területeken hidegebb, míg Sopron környékén enyhébb lehet az idő. 

Az esti órákban az egész országban fátyolfelhős vagy derült ég várható. A Dunántúl északi részén megélénkülhet a déli szél, míg másutt gyenge marad a légmozgás. Az éjszakai hőmérséklet általában -11 és -6 fok között alakul, vastag hóval borított területeken és fagyzugokban hidegebb lehet. A szeles északnyugati területeken viszont kissé enyhébb éjszaka várható.

Hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján szűrt napsütéssel kezdődik a nap, fátyolfelhős időjárással, majd a délután második felében északnyugat felől sűrűbb frontfelhőzet érkezik, ami nagy változást hoz hazánk időjárásában. A csapadék még estig elkerüli a területet, de éjjel több helyen számíthatunk esőre, ónos esőre, havas esőre, különösen északkeleten és keleten, ahol hó is hullhat. A déli és délkeleti szél élénk, Észak-Dunántúlon pedig erős lökések kísérhetik. A csúcshőmérséklet 1 és 8 fok között várható.

Kedden a frontfelhőzet délután kelet felé távozik, elhagyva hazánkat. Mögötte általában derült vagy enyhén felhős, napos idő várható. Eső, havas eső és havazás is előfordulhat, de a csapadékzóna délután elhagyja a Tiszántúlt is. Ezt követően csak egy-egy futó zápor lehet jellemző. A délnyugati, nyugati, majd északnyugati szelet sok helyen élénk, néhol erős lökések kísérik. Az éjszakai minimum-hőmérséklet -4 és +1 fok között várható, fagyzugokban ennél hidegebb lehet. A nappali maximum hőmérséklet többnyire 5 és 11, északkeleten pedig 0 és +4 fok között valószínű.

Az OMSZ legutóbbi térképes és videós előrejelzését megnézve ti is megtudhatjátok, hogyan alakul az időjárás hazánkban:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás