promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenkit átvert az időjárás: óriási fordulatról számoltak be az időjósok
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hatalmas fordulat állt be az időjárásban.

Nem sok jót tartogat számunkra a hétvégi időjárás. Az időjósok arról számoltak be az előrejelzésükben, hogy Magyarországot egy hullámzó frontrendszer fogja elérni, ami ugyan viszonylag hamar - szombat éjfélig - el is hagyja térségünket, de utána sem fog már visszatérni az a napos, gyönyörű idő, amit az elmúlt időszakban tapasztaltunk.

Péntek éjszaka általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, de időszakosan előfordulhatnak tartósabb vékonyodások, szakadozások is a felhőzetben. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet főleg a déli megyékben kísérik élénk széllökések. A kevésbé szeles északi részeken helyenként pára-, ködfoltok képződhetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet a szeles déli tájakon 11, 15, másutt 3 és 10 fok között valószínű.

Szombaton a nap első felében többnyire közepesen és erősen felhős lesz az ég, de időszakosan tartósabban elvékonyodhat a felhőtakaró. A déli óráktól nyugat felől átmenetileg mindenhol beborul az ég, és egyre több helyen várható eső, zápor, délnyugaton egy-egy zivatar sem kizárt. A déli, délnyugati szél a Nyugat-Dunántúlon este északnyugatira fordul. Nagy területen lesz élénk a szél, de északkeleten végig mérsékelt marad a légmozgás, ugyanakkor a déli megyékben erős széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17 és 23 fok között várható, de északkeleten néhol csak 13, 15 fok valószínű.

Vasárnap a front felhőzete reggelre kelet felé elvonul, éjszaka azonban elsősorban a Dunántúlon és északon nagy területen képződhet köd, mely délelőtt csak lassan oszlik fel. Ezt követően általában kevés felhő lesz felettünk, sok napsütésre számíthatunk, de a délnyugati, illetve a keleti országrészben maradhatnak felhősebb körzetek. Hajnalig az északkeleti, keleti megyékben még eső, zápor valószínű, majd napközben már ott sem várható csapadék. Általában gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás, reggelig azonban az északnyugati irányú szelet az Alföldön még erős, majd napközben a már déli irányba forduló szelet Sopron térségében élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azonban megdöbbentő hírt közölt: ugyanis egy napja még egy térképen mutatták, hogy az ország mely részén valószínű a csapadék, és 24 óra leforgása alatt teljesen megváltozott minden. A friss csapadéktérképen már teljesen más adatok voltak, vagyis az időjárás átverésének áldozatai lettünk mindannyian. A részletes előrejelzést az alábbi videóban láthatjátok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás