promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti időjárás: most kiderül meddig fogja megkeseríteni az életünket a viharciklon
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A viharos szél most sokat rontott a hőérzetünkön, de hétfőre ez csillapodni fog.

Nagyon nem volt kellemes a vasárnapi időjárás a viharos szél miatt. Helyenként 100 km/h-t meghaladó széllökésekkel találkozhattak azok, akik ki merték tenni a lábukat a lakásból.

A legtöbb helyen letört faágak, kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak. Sok fa utakra, házakra, kerítésekre, autókra és elektromos vezetékekre dőlt, a szél épületek tetőszerkezetét is megrongálta.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn az eleinte még viharos északnyugati, nyugati szél fokozatosan veszít erejéből, hajnalban már csak néhol lehet erős a légmozgás. A délután folyamán elszórtan várható eső, zápor, északkeleten havas eső, havazás is. A délnyugati szél időnként megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hidegebb is előfordulhat.

Kedden napközben néhol lehet hózápor, zápor, majd késő estétől az ország északnyugati harmadán fordulhat elő több helyen havazás, havas eső. Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon több helyütt erős lökések kísérik, majd délutántól mérséklődik a légmozgás. Hajnalban általában -4 és +1 fok között alakul a hőmérséklet, de szélcsendes, fagyzugos helyeken -7, -8 fok is lehet. Kora délután általában 1 és 6 fok közötti értékeket olvashatunk le a hőmérőkről.

Szerdán az OMSZ jóslata alapján éjszaka egy csapadékzóna halad kelet felé, amiből több helyen számíthatunk havazásra, havas esőre, és pár centiméter friss hóréteg is kialakulhat. Napközben - várhatóan a déli órákra - az ország keleti részén is megszűnik a csapadék. Éjjel a Dunántúlon, napközben máshol is felszakadozik a felhőzet, és a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütés valószínű szórványosan záporral, hózáporral. A Tiszántúlon és az északkeleti megyékben estig borult maradhat az ég. Az északnyugatira forduló szél a Tiszántúl és az északkeleti megyék kivételével megerősödik, a Dunántúlon viharos széllökésekre is számítani kell. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +1 fok között alakul, de a szélvédett, eleinte kevésbé felhős keleti tájakon -7, -8 fok is lehet, majd hajnalban már enyhébb időre van kilátás. A kora délutáni órákban általában 5, 10, a keleti határvidéken és az északkeleti megyékben csupán -1, +4 fokot mérhetnek.

Csütörtökön is lehetnek záporok illetve hózáporok. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon többfelé erős lökések kísérik. A minimum-hőmérséklet többnyire -4 és +1 fok között várható, de a fagyzugos helyeken -7, -8 fok is lehet. A maximum általában 3 és 8 fok között valószínű, de az északkeleti tájakon egy-két fokkal hidegebb is lehet.

Pénteken felszakadozik a felhőzet, napközben változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Néhol előfordulhat zápor, hózápor. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. Hajnalban általában -5, 0, a szélvédett fagyzugokban -6, -8 fokot is mérhetnek. Kora délután többnyire 5, 11, az északkeleti határvidéken -1, +4 fok valószínű.

Szombaton többnyire felhős idő valószínű, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan zápor, északkeleten hózápor is lehet. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik. Hajnalban általában -3, +2, kora délután többnyire 4, 10 fok várható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás