promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az időjárás tönkre teheti a szilveszteri tűzijátékot, de mit hoz az Újév első napja? - 2022 első időjárás-előrejelzése
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lássuk, milyen időnk lesz 2022 első hétvégéjén!

Péntek éjszaka egy szakadozott hidegfronti felhősáv vonul végig az országon, így többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, de északkeleten lesznek borult tájak is. Az északkeleti megyék mellett főként délnyugaton kell ködre is számítani, ez utóbbi hajnaltól gyorsan megszűnik. Az ország északkeleti felén alakulhat ki helyenként gyenge eső.

Az északnyugatira forduló szél éjfélt követően előbb a Dunántúl északi felén, majd Budapest körül is megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0, +8 fok között alakul, hajnaltájt a szél feltámadásával azonban megenyhül az idő.

Az Újév első napján, szombaton az északkeleti megyékben is csökken a felhőzet és a köd kiterjedése is, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy részén egész nap borult maradhat az ég, és ott szitálás, jelentéktelen eső is előfordulhat. Másutt gyengén vagy közepesen felhős idő valószínű több-kevesebb napsütéssel csapadék nélkül. Az északnyugati szél egy északnyugat-délkelet sávban nagy területen megerősödik, sőt helyenként viharossá fokozódik, de a Délnyugat-Dunántúlon és Szabolcsban valamint környékén gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 11 és 16, északkeleten 5 és 10 fok között alakul.

Szombat éjszaka többfelé képződhet köd, illetve rétegfelhőzet, amelynek egy része vasárnap napközben főleg az ország északkeleti harmadán tartósabban megmaradhat. Emellett fátyolfelhők is érkeznek hazánk fölé. Számottevő csapadék nem valószínű, inkább csak az északkeleti megyékben fordulhat elő néhol szitálás, estétől gyenge eső. Az északnyugati, majd déli szél helyenként megélénkül. Hajnalban általában -2, +4 fok várható. A délutáni órákban a napos tájakon 8, 14, a tartósabban felhős, ködös részeken 5, 7 fokot mérhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás