promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kemény lesz, az ország egyik felében 8, a másikban 20 fok jön kedden, a hatalmas különbséget térképen is mutatják - részletes időjárás-előrejelzés
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Időjárás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Erre lehet számítani majd kedden, ilyen időjárás jöhet Magyarországon.

Kicsit talán már hozzá is szoktunk, hogy megjött a lehűlés, és az időjárás a korai nyáriról, amikor sokszor karcoltuk már a 30-at is, visszatértünk jóval ezen értékek és mértékek mögé. Az időjárás változékony, néhol csapadékos, sőt, az még arra is volt példa, hogy fehérbe öltözött a táj, vagyis esett a hó.

Korábban viszont arról jöttek hírek, hogy elkezdődik a melegedés is majd.

De mégis milyen időjárás jön majd most?

A HungaroMet időjárás-jelentése szerint egy ciklon éri el Magyarországot, és emiatt csapadékosabbra fordul az időjárás hazánkban. A ciklon délnyugati irányból éri majd el hazánkat. Egyre több helyen eshet majd a csapadék, sőt, lesznek olyan helyek az országban, ahol kiadósabb mennyiség is a nyakunkba hullhat majd. Az ország egyes részeiben pedig már most éjszaka is eshet.

A kiadósabb eső viszont majd a következő éjszakán jöhet.

A ciklon eközben folyamatosan halad majd észak felé, az előoldalán átmenetileg majd még melegebb levegő érkezik fölén, a hátoldalán viszont megerősödő északnyugati áramlással hidegebb levegő áramlik majd a Kárpát-medencébe. Kedd hajnalban a nyugati tájakon megvastagszik majd a felhőzet, így főként a Nyugat-Dunántúlon esőre és záporesőre is számíthatunk majd.

Ráadásul kedden nagy hőmérsékleti kontraszt alakul majd ki az ország területén, a két szélsőérték 8 és 20 fok között lesz. A HungaroMet térképes előrejelzésében megnézhetitek, hogy ott, ahol ti laktok, mire számíthattok majd a kedd folyamán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás