promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Időjárás: jönnek a hideg éjszakák, és a szél is feltámadhat szerdán
Borítókép:  Profimedia
Időjárás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mai napon van az őszi nap-éj egyenlőség, vagyis ugyanolyan hosszú lesz a nappal mint az éjszaka.

Beköszöntött az igazi ősz, amit most már az időjárásban is érzékelhetünk. Hozzá kell szokni, hogy egyre hidegebbek lesznek az éjszakák.

Szerda estig a Duna-Tisza közén maradnak erősebben felhős területek, és ezeken a tájakon további eső is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél az éjszaka első felében időnként megélénkül, később mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között várható, de a hidegebb északi terülteken előfordulhat talajmenti fagy is.

Csütörtökön rengeteg helyen felhős napra ébredhetünk. A délután második felétől észak felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely északkeleten meg is vastagszik, de csapadékra az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint nem kell számítani.

A nyugatira, délnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik élénk lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 16 és 21 fok között alakul.

Az OMSZ közben egy érdekes légköri jelenségről számolt be. A ciklonok és anticiklonok éppen olyan formációban helyezkednek el, hogy ellentétes örvénylésükkel szinte fogaskerekekként egymásnak préselik az északról érkező nedves és a délről érkező szárazabb légtömegeket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás