promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még a mentősök is zavarba jöttek, mikor kiderült, miért riasztották őket
Borítókép:  Profimedia - Illusztráció
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Legközelebb vagy halkabban kell szeretni egymást, vagy felragasztani a falra néhány tojástartót!

Szokatlan helyzetben kellett volna helyt állnia a mentőknek a XI. kerületben. Az Országos Mentőszolgálat Facebook posztjában mesélt arról, hogy a szomszédok aggódva hívták őket az átszűrődő zajok miatt. Segélykiáltásokat hallottak a mellettük lévő lakásból, de hiába próbáltak csengetni, nem nyitottak ajtót nekik. A mentők is a helyszínre érkeztek, de nem tudtak bejutni a lakásba.

Már éppen a tűzoltók segítségét kérték volna, amikor egy pucér férfi nyitott ajtót. Kiderült, hogy nem volt valós segélykiáltás, csupán túl hangosan szerette egymást a páros. A mentők megkönnyebbültek, hogy nem volt szükségük beavatkozásra, és gyorsan elhagyták a helyszínt.

Milyen károkat okoz a téves riasztás?

Az Országos Mentőszolgálat mindennapjai során számos sürgősségi helyzettel találkozik, ahol az idő a legfontosabb tényező az életmentésben. Ezért rendkívül fontos, hogy a mentők a valódi vészhelyzetekben minél gyorsabban és hatékonyabban tudjanak segíteni. Sajnos azonban előfordul, hogy téves riasztások miatt feleslegesen mozgósítják őket, amely nemcsak az erőforrásaikat terheli, de akár más, valódi vészhelyzetekre is negatív hatással lehet.

Az egyik leggyakoribb téves riasztás oka a félreértés vagy a helyzet félreértelmezése lehet. Például, mint a fent említett esetben, amikor egy pár túl hangosan szeretkezik, és a szomszédok tévesen vészhelyzetnek értelmezik a zajt, és a mentőket hívják segítségül. Ez nem csak a mentők idejét és erőforrásait veszi el, hanem más valódi vészhelyzetekre is kihatással lehet, mivel a mentőknek korlátozott erőforrásaik vannak, és minden perc számít az életmentésben.

Ettől függetlenül a veszély valós is lehetett volna, így mindig mérlegelni kell, hogy mikor hívjuk a mentőket. Ez az eset éppen kétes értelme miatt nem tekinthető úgy, mintha valóban feltartották volna a mentőket. Ám bevásárláshoz, pókok elriasztásához, vagy egy meghúzódott kislábujjhoz azért ne hívjunk se mentőt, se katasztrófavédőt.

Továbbá, a téves riasztások súlyos következményekkel járhatnak azokra az emberekre nézve, akik valóban segítségre szorulnak. Ha a mentők feleslegesen indulnak egy téves riasztás helyszínére, akkor azok, akik valóban életveszélyben vannak, akár késlekedhetnek az ellátásban és ezáltal súlyosbodhatnak az állapotuk vagy akár életüket is veszélyeztetheti. A mentőknek ugyanis korlátozott számú járműve és szakemberük van, így minden egyes téves riasztás elvonja az erőforrásaikat azoktól, akik valóban sürgősségi ellátásra szorulnak.

Az Országos Mentőszolgálat mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leggyorsabban és hatékonyabban segítséget nyújtsanak azoknak, akik valóban sürgősségi ellátásra szorulnak. Ezért fontos, hogy mindenki felelősségteljesen és megfontoltan használja a mentőszolgálat szolgáltatásait, és csak valós vészhelyzetekben hívja segítségül őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás