promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Azonnal indulj tankolni, mert szerdától rémálom lesz a benzinkutakon
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Megjöttek az új üzemanyagárak, de nem fogsz neki örülni.

Egyre aggasztóbb a helyzet Magyarországon - ami a hazai üzemanyagárakat illeti. Most jöttek meg a legfrissebb adatok az e heti első üzemanyagár-változást illetően, és megint nem lett olcsóbb egyik típus sem. Az elmúlt két hétben jelentősen megugrott mind a benzin, mind a gázolaj literára, és az előrejelzések szerint ez a továbbiakban sem fog enyhülni.

Januárban bruttó 41 forinttal fog megemelkedni az üzemanyagok literenkénti jövedéki adója, ez a változás pedig azt eredményezheti, hogy a magyarországi árak elérhetik a németországi szintet, ugyanakkor nagy eséllyel magasabbak lesznek, mint a többi környező országban.

Németországban jelenleg 1,86 euró egy liter benzin (ez 726 forintnak felel most meg), a gázolajat pedig 1,73 euróért adják a töltőállomásokon (676 forint).

A héten ismét változnak nálunk is az üzemanyagárak: a holtankoljak.hu hétfő délelőtt közölte a legfrissebb adatokat. Eszerint augusztus 9-én, szerdán sem lesz megállás az üzemanyagárak emelkedésében, bár most a benzinesek egy kicsit fellélegezhetnek. A gázolaj nagykereskedelmi ára fog emelkedni a hét közepén bruttó 15 forinttal, ami a kisker árakban várhatóan meg fog jelenni. A benzin beszerzési ára szerdán nem változik.

Az aktuális átlagárakat figyelembe véve szerdától az alábbi átlagárakat tapasztalhatjuk: 

  • 95-ös benzin: 628 Ft/liter
  • Gázolaj: 638 Ft/liter
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás