promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Most jött az árfigyelőről: veszélyben vannak a fogyasztók
Borítókép:  YouTube
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Azonnali riasztás jött az árfigyelő miatt.

Július 1-jén indult el az online Árfigyelő rendszer, amit a Gazdasági Versenyhivatal működtet. Kicsivel több, mint egy hónap után azonban riasztást kellett kiadnia a GVH-nak, ugyanis a tudomásukra jutott, hogy internetes csalók létrehoztak egy olyan applikációt, ami a megtévesztésig hasonlít az Árfigyelőre.

A hivatal a szombati közleményében arra kérte a fogyasztókat, hogy semmiképp se töltsék le az ingyenes alkalmazást, vagy ha már valaki letöltötte, akkor haladéktalanul törölje.

A GVH továbbá arról tájékoztatott, hogy megtették a szükséges polgári- és büntetőjogi lépéseket a hamis alkalmazás terjesztői ellen, kezdeményezték az illegális mobilapplikáció eltávolítását a Google és az Apple alkalmazásáruházaiból, valamint hivatalból eljárást indítottak a fogyasztók megtévesztése miatt a csalók ellen.

A hivatal arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy az illegális applikáció félrevezető, nem valós árinformációkat közöl, továbbá komoly biztonsági kockázattal járhat, ha letöltjük a mobiltelefonunkra. A GVI arra kéri a fogyasztókat, hogy az Árfigyelő rendszerről minden esetben a www.arfigyelo.gvh.hu oldalon tájékozódjanak.

Az Árfigyelő jelenleg is egy továbbfejlesztési folyamaton megy keresztül: a következő hetekben több olyan fejlesztés élesítése várható, amelyek még hatékonyabbá tehetik a rendszer működését. A Gazdasági Versenyhivatal közlése szerint hamarosan szabadon összeállítható és megosztható bevásárlólista segíti majd a fogyasztókat.

„A felhasználói igényeknek megfelelően fejlesztik a megjelenítés, illetve a szolgálatás térképes funkcióját is. Folyamatban van az Árfigyelő hivatalos mobilapplikációjának kifejlesztése. Ezzel párhuzamosan, a fogyasztói igényeknek megfelelően hamarosan tovább bővülhet a rendszerben szereplő termékek köre is”

olvasható a közleményben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás