promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A nyugdíjasok minden pénzüket elbukhatják, lelketlen csaló kezdett el fosztogatni
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nincsen biztonságban a nyugdíjasok Budapesten, egy dörzsölt bűnöző kezdett el fosztogatni a városban.

A magyar nyugdíjasok számos veszélynek vannak kitéve, amelyek közül az egyik legelterjedtebbek a bűnözők által elkövetett pénzügyi csalások. A csalók különböző trükkökkel próbálják meggyőzni az időseket arról, hogy adják át nekik a megtakarításaikat, a nyugdíjukat vagy az értékeiket.

A bűnözők legtöbbször jól öltözött, megnyerő modorú emberek, akik rugalmasan, rendkívül gyorsan alkalmazkodnak az adott szituációhoz.

A nyugdíjasok interneten is könnyebben tudnak belesétálni egy-egy csapdába. Elég egy ügyes átverés, és már ki is adták a bankkártya adataikat a tolvajoknak. Ne feledjük, hogy egy cég, áruházlánc, de még a saját pénzintézetünk se fogja a bankkártyánk adatait kérni SMS-ben, elektronikus levélben, vagy telefonon keresztül.

Budapest II. kerületében közben egy őrülten trükkös zsebtolvaj szedi az áldozatait, aki nyugdíjasokat foszt ki. A bűnöző középkorú, átlagos kinézetű, és kicsit zömök testű. Természetesen megnyerő modora van, ezért sem esnek pánikba tőle az idős emberek.

Egy nyugdíjas nénit azzal szólított le a múltkor, hogy a bűnöző azzal szólította le, hogy segítsen neki 200 forintot felváltani. Az idős hölgy letette a csomagját, letámasztotta a görbebotját, majd elővette a pénztárcáját. A zsebtolvaj kavarodást teremt, segített pénzt válogatni, le is ejtette azokat, majd iszonyatosan sietve távozott.

Ez nem csoda, mivel a Metropol beszámolója szerint a zsebtolvaj addigra minden papírpénzt kitakarított a pénztárcából. Azt nem írták, hogy mennyit sikerült ellopnia az idős áldozattól.

Az elszaporodó esetek miatt a helyiek aggódnak, és kérik a kerületi rendőrséget, hogy fokozza a járőrözést és tegyen meg minden tőle telhetőt a tettes felderítésére. A nyugdíjasoknak közben fokozottan figyelniük kell a környéken, hogy ne essenek áldozatul.

Alapból jobban járnak, ha csak annyi pénz tartanak maguknál, amennyi éppen szükséges.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás