promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli közleményt adott ki az OTP Bank, elúszhat minden pénzed, ha nem figyelsz erre
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az OTP-s csalók mindent bevetnek, hogy lehúzzák a pénzedet a bankszámládról, de így könnyen ki tudod cselezni őket.

A mai modern világban már nem kell kitettünk a lábunkat a házból, hogy kiraboljanak minket, és ez elég ijesztő tud lenni. Az internetős bűnözők, hackerek, és a szimpla csalók a legkülönfélébb csalásokat találják ki, hogy hozzá tudjanak férni a bankszámlánkhoz, és valahogy leemeljék róla a pénzt.

Sajnos óriási probléma, hogy még mindig sokan bedőlnek a trükköknek, és a pénzintézetek ügyfélszolgálatai gyakorlatilag minden nap kapnak olyan hívást, hogy illetékteleneknek adták ki a bankkártyájuk adatait. Így van ezzel az OTP Bank is, akik folyamatosan felhívják a figyelmet az új módszerekre.

A telefonos trükkök továbbra is roppant népszerűek. A bűnözők akár több órás, hitelesnek tűnő beszélgetéseket folytatnak a potenciális áldozataikkal. Olyan módszereik vannak, hogy el tudják hihetni bárkivel, hogy valóban egy bankból hívják az ügyfelet, és ehhez még háttérzajt is kreálnak, ha kell, vagy átkapcsolnak egy másik kollégához, aki ugyebár szintén csaló, és része a műveletnek.

Leggyakrabban a bankszámlán észlelt jogosulatlan tranzakciókra, feltörési kísérletekre hivatkoznak, ennek meggátolásához kérik az ügyfelek személyes adatait. Itt természetesen tudják sürgetni is a telefonálót, hogy nagy a baj, így a nagy pánikban az áldozat még észbe se tud kapni, hogy mi történik.

Az OTP Bank arra kéri ügyfeleit, ha nem biztosak abban, hogy ki is hívja őket, ellenőrizzék a hívó állításait a bank hivatalos oldalain. Viszont van egy módszer, amivel mindig fel lehet ismerni a csalókat.

Az OTP rendkívüli közleményében kiemeli, hogy a telefonos diszpécserük az azonosításhoz kizárólag az ügyfél nevét, anyja nevét, születési helyét és idejét kérdezi meg. Arra se fognak kérni minket a pénzintézetek, hogy külső alkalmazást telepítsünk a telefonunkra, vagy számítógépünkre.

Ha már a bankkártyánk, vagy más személyes adatot kér valaki, akkor már tudhatjuk is, hogy csalókról van szó. Az internetes bűnözők SMS-ben, vagy elektronikus levélben is kérhetik az OTP nevében ezeket az adatokat, de természetesen akkor se adjunk ki semmit.

Legyünk résen, mert a rafinált csalók akár minden pénzt leemelhetnek a bankszámlánkról, ha naivak vagyunk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás