promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor a lengyelországi rakétatalálat miatt határozottan üzent az egész világnak
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarország miniszterelnöke elmondta, hogy hazánk kitart Lengyelország mellett.

Mindenki erősen felkapta a fejét, amikor tegnap megjelent a hír, hogy rakétatalálat ért egy lengyelországi kisfalut az ukrán határ közelében. A pánik azért is indult el futótűzként, mivel ez volt az első alkalom, hogy a háború egy NATO-területet érintett, ráadásul két ember életet vesztette.

Közben már Joe Biden amerikai elnök is arról tájékoztatott mindenkit, hogy Przewodówban történt incidenst valószínűleg egy ukrán légvédelmi rakéta okozta.

Magyarországon Orbán Viktor  még kedd este összehívta a Védelmi Tanácsot, szerdán pedig angolul a Twitterén nem csak Lengyelországnak, de az egész világnak üzent.

„Higgadt, és alapos kivizsgálásra van szükség a Przewodówban történt események kapcsán. Egy biztos: Magyarország szilárdan kitart Lengyelország mellett. Teljes támogatásomat fejeztem ki Mateusz Morawiecki miniszterelnöknek tegnap este”

- írta Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor pár nappal ezelőtt szintén üzent Lengyelországnak Twitteren a függetlenség napja alkalmából. Akkor hozzátette, hogy a Magyarország és Lengyelország közötti kötelék sokkal erősebb, mint a „minket megosztani próbáló erők”.

Közben Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra rendkívüli kormányinfót tartott a kialakult helyzet miatt.

Gulyás Gergely azzal kezdte, hogy a Barátság kőolajvezeték újraindult, mivel a MOL tájékoztatása szerint is csak az áramellátó sérült meg. A lényeg, hogy Magyarország kőolajellátása még hónapokra biztosított.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter is azt mondta, hogy valószínűleg ukrán légvédelmi rakéta csapódhatott be Lengyelország területére. Gulyás persze megemlítette azt is, hogy az oroszok közvetett felelőssége is megállapítható a lengyel területre becsapódó rakéta miatt. Jelenleg a kormány nem látja szükségesnek, hogy megnövelje a katonai jelenlétet az ukrán határnál.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás