promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Sokkoló kép a lengyel rakétabecsapódás helyszínéről: az oroszok már a 3. világháborúról beszélnek
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A lengyel rendőrség felkavaró képet tett közzé a rakétabecsapódás helyszínéről.

Az egész világot sokkolta a hír, hogy rakéta csapódott egy ukrán határhoz közeli lengyel falu, Przewodóv térségében, és két ember életét vesztette. Rég nem látott feszültséget szült ez a nemzetközi helyzetben, hiszen Lengyelország már NATO-terület. Eleinte úgy lehetett tudni, hogy egy orosz rakéta okozta a tragédiát, de szerda reggel az AP hírügynökség három, magát megnevezni nem kívánó amerikai tisztviselőre hivatkozva azt közölte, hogy a vizsgálatok szerint a rakétát az ukránok lőtték ki, hogy semlegesítsenek vele egy orosz rakétát.

Oroszország állandó ENSZ-képviseletének nagykövet-helyettese szerint a rakétabecsapódás célja valójában az volt, hogy egymás ellen uszítsák Oroszországot és a NATO-t. Dmitrij Poljanszkij szerint a "kijevi rezsim álma" válna valóra azzal, ha közvetlen összecsapás robbanna ki az oroszok és a NATO között.

„Mindenkinek azt tanácsolom, hogy elemezze a tényeket, mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonna le. Nyilvánvaló, hogy a közvetlen rakétacsapás hatása lényegesen nagyobb lenne, mint amit a képek mutatnak. (...) Ez egy tökéletes példa arra, hogy miért nem szabad bízni az Ukrajnából származó nyilatkozatokban. A kijevi rezsim álma, hogy a NATO-t közvetlenül bevonja Oroszország ellen, bármilyen eszközzel, beleértve a kirívó provokációkat is. A ruszofób Lengyelország sem tért el ettől a feladattól”.

Az orosz diplomata megosztotta Fiorel Isabel, propagandatevékenységet végző RT geopolitikai elemző tweetjét is, aki már a 3. világháborúról beszél:

„Ez a Lengyelország elleni "támadás" az ürügy, amit a Nyugat keresett, hogy elindítsa a 3. világháborút Oroszország ellen, és bárki, aki bedől neki, egy idióta, figyelembe véve, hogy ez már megtörtént korábban, és Oroszország és mások figyelmeztettek rá. Hajlandóak mindannyiunkat háborúba küldeni a játékaikért”.

Közben a lengyel rendőrség közzétett egy felkavaró képet, ami a rakétabecsapódás helyszínén készült. Az alábbi fotón jól látszik, hogy mekkora kráter maradt a rakéta után. A rendőrség a posztjában azt írta, hogy az eset körülményeit rendőrségi szakértők együttesen vizsgálják.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás