promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli bejelentés: nem mindenkinek marad a 480 forintos üzemanyagár
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A kormány bejelentette, hogy ezentúl nem mindenki tud 480 forintos áron tankolni.

A kormány újabb adókönnyítésről döntött: a cégek a társasági adót és az iparűzési adót nemcsak forintban, hanem euróban és dollárban is megfizethetik - jelentette be Varga Mihály a Facebook-oldalán szombaton.

A pénzügyminiszter hozzátette, az új szabály egyszerűsítést hozhat azoknak a cégeknek, amelyeknek a bevétele részben vagy teljes egészében devizában érkezik be. Varga Mihály azt mondta, hogy a befizetés lehetősége minden cég számára rendelkezésre áll.

„Az adminisztráció csökken, az adóbevételek változatlanul befolynak, a költségvetési egyensúly stabil marad”

Nem ez volt az egyetlen bejelentés szombaton. Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő egy rendkívüli Kormányinfón jelentették be, hogy ezentúl csak a magántulajdonú gépkocsik esetében marad a 480 forintos benzinár.

Gulyás Gergely közölte, hogy a százhalombattai finomító leáll a karbantartás miatt, amit a MOL már nem tud tovább halasztani. Hozzátette, hogy a szankciók és a háború miatt senki sem tudja garantálni, hogy a későbbiekben is lesz-e elég kőolaj, ezért arra a döntésre jutottak, hogy a stratégiai készlet csak azon részét szabadítják fel - nagyjából az egynegyedét -, ami a hazai fogyasztás egy részét fedezi; a megmaradó készletek kizárólag a lakossági fogyasztásra elegendő. A kormány ezért úgy döntött, hogy ezentúl csak a magántulajdonú gépjárművekre, a taxikra, és a mezőgazdasági gépekre marad érvényes a 480 forintos benzinár.

Ez azt jelenti, hogy 7,5 tonna felett és a cégek már csak piaci áron tankolhatnak. Azzal kapcsolatban, hogy a taxisok miért élveznek kivételt, Gulyás Gergely azt mondta, hogy ha a taxisok is a piaci áron vásárolhatnák a benzint, akkor az jelentősen - 60 százalékkal - megemelné a taxiárakat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás