promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos figyelmeztetés jött a választással kapcsolatban - sok magyar szavazót érintheti
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokakat érintő figyelmeztetés jött az április 3-i parlamenti választással kapcsolatban.

Április 3-án, vasárnap lesz a 2022-es parlamenti választás. Ezzel kapcsolatban jött nemrég egy fontos közlemény, amelyben egy sokakat érintő határidőre hívják fel a szavazók figyelmék. Ugyanis vasárnap délig kérhetnek mozgóurnát azok a választópolgárok, akik egészségi állapotuk miatt nem tudnak személyesen megjelenni a szavazóhelyiségben.

Fontos kiemelni, hogy a korábbi választásokon benyújtott mozgóurna-kérelmek a mostani voksolásra már nem érvényesek, így aztán a választópolgároknak újra kell kérelmezniük, ha ismét mozgóurnával szeretnének szavazni. Azonban akik mozgóurnát igényelnek, azok családtagjai nem szavazhatnak ilyen módon, kivéve, ha ők is előre jekezték, hogy így kívánnak szavazni.

Mozgóurnát azok kérhetnek, akik egészségi állapotuk, fogyatékosságuk vagy fogva tartásuk miatt nem tudnak személyesen megjelenni a szavazóhelyiségben vasárnap. Mozgóurna kérhető akkor is, ha valaki koronavírus-fertőzés miatt házi karanténban van, de pusztán kényelmi okra vagy a munkavégzésre hivatkozva nem kérhet senki mozgóurnát.

Mozgóurnát kétféleképpen lehet igényelni: a kérelmeket ügyfélkapus azonosítással vasárnap délig lehet kérni, de lehetőség van arra is, hogy a választópolgár a szavazás napján délig meghatalmazottal juttassa el kérelmét a szavazatszámláló bizottsághoz.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás