promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Támadnak a csalók: fontos figyelmeztetést adott ki Magyarország második legnagyobb bankja
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Most a K&H Bank nevével élnek vissza az internetes csalók.

A digitális világban már mindig résen kell lenni, de alapvető szabály, hogy ne adjuk ki az adatainkat ismeretleneknek. Az már eleve gyanús kell legyen, hogy ha egy cég (mondjuk egy áruházlánc) a bankkártyánk adatait kéri. Ne felejtsük el, hogy azt soha senkinek sem szabad kiadni, még ha azzal is próbálnák elcsavarni a fejünket, hogy nyertünk valamit.

Persze, más a helyzet, hogy ha maga a bankunk érdeklődik efelől, mert így könnyebben be lehet ugrani a csapdába.

Most a K&H Bank fontos figyelmeztetést adott ki, hogy csalók indítottak el egy weblapot, ami nem a pénzintézet hivatalos oldala, hanem egy adathalász weboldal. Ezt ráadásul még hirdették is, szóval sokszor ez ugrott fel első találatként a Google keresőjében.

„Kérjük, mielőtt a hirdetésre kattintasz, ellenőrizd a domaint. A K&H Csoport hivatalos weboldalának elérése mindig pontosan így kezdődik: https://www.kh.hu/. Javasoljuk, hogy ne a böngésző keresőjében keress a K&H Bankra, hanem írd be közvetlenül a https://www.kh.hu címet!”

– állt a közleményükben.

Az egyik leggyakrabban előforduló adathalász módszer, hogy az internetes csalók e-mailben és valósnak tűnő telefonszámról próbálják egyes ügyfelek bankkártya-, valamint K&H e-banki azonosító adatait és telefonszámát megszerezni.

A bank hozzátette, hogy semmilyen esetben és semmilyen csatornán (e-mail, SMS, telefon) nem kéri az ügyfeleit arra, hogy adják meg a bankkártyára vonatkozó összes adatukat, e-bank jelszavukat, telefonszámukat, vagy telepítsenek távoli elérést biztosító programokat.

Ha felmerül a gyanú, hogy mégis bedőltünk az egyik trükknek, akkor azt azonnal jelezni kell a bank felé.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás