promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mindenkit érintő változás jön az OTP Banknál, ekkor lép életbe
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Fontos közlemény érkezett, biztonsági okai vannak az OTP Bank lépésének.

Korábban már a Magyar Bankszövetség is annak kapcsán érvelt, hogy célszerű beállítani a napi limitet az átutalásoknál, mivel az egyre gyakrabban előforduló csalások jelentős része egymillió forint feletti összeggel károsította meg az áldozatokat. Ezzel kapcsolatosan hozott most fontos döntést az OTP Bank is.

Magyarország legnagyobb bankja ugyanis napokon belül módosítja a napi átutalási limit összegét, az OTP internet- és mobilbankból indított tranzakciók kapcsán. Mint közleményükben fogalmaztak, a megoldás az ügyfelek biztonságát szolgálja.

Május 8-tól automatikusan egymillió forintra állítják be a limitet, valamennyi OTP InternetBankot vagy OTP MobilBankot használó (Digitális Szerződéssel rendelkező) ügyfélnek. Ezt azonban bármikor módosíthatják, vagy akár ideiglenesen fel is függeszthetik majd az OTP MobilBank applikáció felhasználói.

Mindez egészen pontosan azt jelenti, hogy ettől a naptól kezdve a lakossági ügyfelek legfeljebb napi egymillió forint összegű átutalást indíthatnak az új OTP InternetBankból és OTP MobilBankból egyaránt. A megszabott összeghatár ugyanakkor a bank tájékoztatása szerint nem érinti a saját számlák közötti pénzmozgásokat.

Mint közölték, az 1 millió forintos napi átutalási limitet bármikor módosíthatják az ügyfelek, teljes felfüggesztésére pedig az adott nap végéig van lehetőség az OTP MobilBankban, melyet Androidos és iOS operációs rendszerrel működő készülékekre egyaránt le lehet tölteni.

A bank továbbá felhívta arra is a figyelmet, hogy aki nem kívánja igénybe venni az OTP MobilBankot és napi pénzügyeit továbbra is kizárólag az OTP InternetBankban intézné, az a napi átutalási limitet bármelyik OTP Bank fiókban módosíthatja.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás