promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vigyázat! Durva fenyegetés terjed, sok magyar belesétálhat a csalók csapdájába, ha nem figyel oda - íme a részletek
Borítókép:  Kristian Egulend / Unsplash.com
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zsarolás terjed az interneten.

Riasztást adtak ki.

A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet (NKI) adott ki közleményt, miután az elmúlt időszakban megnövekedtek a magyar nyelvű, zsaroló hangvételű levelek az interneten, amelyeket közintézményeknek, állami szerveknek, illetve magánszemélyeknek küldenek.

A csalók a címzett készülékét megfertőzik egy trójai vírussal, így hozzáférnek az adott eszközhöz, például számítógéphez - írja a Napi.

A támadó a levélben azt állítja, hogy készített rólunk egy kompromittáló videófelvételt, amelyet a mi kameránkkal készített. "Az áldozat felnőtt tartalmú oldalak látogatása közben végzett tevékenysége látható" - írja az NKI közleménye után az MTI.

A zsaroló azt közli velünk, ha nem fizetünk váltságdíjat, a videót eljuttatja az ismerőseinknek, illetve a közösségi mádia csatornákon is közzé teszi azt. Váltságdíjként jellemzően 1350 eurót követelnek tőlünk.

Az NKI azt is hozzátette, hogy a levelek szövegezése hasonló a korábbi zsarolólevelekhez, ám a helyesírás jóval pontosabb, a hangnem pedig tegeződő.

(via Napi)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás