promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbán Viktor: „még nem lőnek ránk, de közel állunk ehhez" - borúlátó kijelentést tett a magyar miniszterelnök
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Orbán Viktor ma reggel a Kossuth Rádióban kemény és borúlátó kijelentéseket tett. 

A magyar miniszterelnök szokásához híven tiszteletét tette péntek reggel a Kossuth Rádióban egy interjú keretein belül. Szót ejtett háborús tematikákról, a szankciós politikáról, illetve a jelenlegi és közelgő válságokról is. 

„Ha háború van a szomszédodban, te sem érezheted magad biztonságban. Mégiscsak két lengyel ember halt meg, akinek semmi köze nem volt a háborúhoz. Sem gazdaságilag, sem fizikailag"

- nyilatkozott az államfő. 

Szerinte egyetlen megoldás van a konfliktusra: azonnali tűzszünet és béketárgyalás. Szó esett arról is, hogy Magyarországnak is van közös határa Ukrajnával, Orbán Viktor azonban úgy fogalmazott, hogy a magyar-ukrán határ rövid határ, és Kárpátalját egyelőre nem érte még orosz csapás. 

Vészjósló kijelentéseket tett a miniszterelnök a háborús helyzetünkkel kapcsolatban is.

„Ha szankciókkal avatkozik be valaki egy háborúba, akkor állást foglal az egyik vagy a másik fél mellett. Lépésről lépésre csúszunk bele a háborúba. Még nem lőnek ránk, de közel állunk ehhez"

- tette hozzá Orbán. Arról is beszélt, hogy Magyarország nem engedheti meg magának, hogy megvétózza a szankciós intézkedéseket. 

Szót ejtett az inflációról is, melyet szerinte politikai döntések intéztek elő. Úgy fogalmazott, hogy mindenre azonban nem lehet árstopot kivetni, így idővel más megoldások után kell nézni. Három nagy válság után magabiztos abban, hogy Magyarország kilábal ebből az embert próbáló időszakból is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás