promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zelenszkijt Putyin és Kim Dzsongun kimenekítette Ukrajnából? Őrületes sztori a hasonmásokról
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Igaz történet három férfiról, akiket a háború és a véletlen hozott össze.

A híres emberek hasonmásai alighanem a világ minden táján jól megélnek, ha egy kicsit is élelmesek, és kihasználják a külsejükben rejlő lehetőségeket. Erzsébet királynő szakasztott mása például még az egyik Csupasz pisztoly filmbe is bekerült, hogy Drebin hadnagy ökörködhessen vele egy sort.

Nem ilyen hálás szerep azé a férfié, aki Zelenszkij ukrán elnökre hasonlít, hiszen manapság kevesen lennének az ő helyében. Az üzbég származású Umid Isabaev 2019-ben utazott el először Ukrajnába, ahol valaki lefényképezte egy kijevi metrókocsiban, és az elnökre hasonlító megjelenésével gyors népszerűségre tett szert a helyi közösségi médiában.

Az orosz invázió február végi megindulása után viszont forró lett a talaj a lába alatt, onnantól kezdve nem számított nagy szerencsének, hogy Zelenszkijre hasonlított a fizimiskája. Természetesen ő is menekülni szeretett volna, és ez a terve meglepő segítséggel vált valóra.

Két másik hasonmás ugyanis szolidaritást vállalt vele, mégpedig a lengyel üzletember Slawek Sobala (aki Putyin elnökre emlékeztet), valamint a Howard X nevű művész, aki olyan peches, hogy az észak-koreai diktátor Kim Dzsongun ábrázatával verte meg a sors.

Ők segítettek tehát Isabaevnek abban, hogy Lengyelország felé elhagyja a háború sújtotta Ukrajnát. Nem teljesen önzetlenül tették mindezt, ugyanis egyben kooperációt kínáltak fel a férfinak, meghívták, hogy szerepeljenek közösen, hozzanak létre egy látványos és humoros politikai show-t.

Isabaev viszonylag korán, március 8-án távozott Kijevből, és négy napig tartó kalandos utazást követően jutott át lengyel földre. A költségeket a két hasonmás-kollégája állta. Az üzbég férfi egyáltalán nem bánkódott, amiért el kellett hagynia a jól jövedelmező ukrán állását, hiszen a menekülésekor már 5–10 percenként hallatszottak robbanások Kijevben.

A segítői egy szállodában helyezték el, majd több órás beszélgetést folytattak a közös jövőjükről. Az Instagram-oldalak tanúsága szerint már volt jó pár közös fellépésük, és tényleg viccesen mutatnak egymás mellett, eltekintve persze attól, hogy milyen tragikus események hozták össze őket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás