promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin három hasonmását használhatják az oroszok, az eredeti talán már meg is halt?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az ukrán hírszerzés ismét vad feltételezéssel állt elő.

A február vége óta tartó orosz-ukrán háború egyik nagy kérdése, hogy Putyin elnök egészségi állapota, feltételezett betegségei mennyire hatnak ki a fejleményekre. Egyelőre a harcok eszkalálódni látszódnak, az oroszok ismét Kijevet bombázták, csapatokat vontak össze Fehéroroszországban, és mintegy 300 ezer tartalékost mozgósítottak.

A háború befejezésére valószínűleg megnőne az esély, ha Putyin egy puccs, vagy a betegsége súlyosbodása révén elveszítené az irányítást. De lehet, hogy mindez mégsem akasztaná meg a jelenleg zajló folyamatokat, legalábbis az ukrán kémfőnök friss információi szerint.

Kyrylo Budanov, a katonai hírszerzés feje a napokban azt állította, hogy az orosz elnök ma már nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, helyette három hasonmását használják, akik plasztikai műtéteken is átestek, hogy a lehető legtökéletesebben hasonlítsanak rá.

A befolyásos ukrán vezető szerint ezzel az ellenség azt kívánja palástolni, hogy Putyin már rég elvesztette kontrollját az ország fölött. A dublőrök használatát sok apró jelre alapozzák, ezek közül a legfeltűnőbb a fülcimpa formájának állandó változása, ami egyértelműen alátámasztja a teóriát.

„A másik leleplező dolog a testmagasság. Ez könnyen megmérhető a videók és képek alapján. A gesztusokat, testnyelvet szintén nehéz megváltoztatni, hiszen ezek minden embernél egyediek”

– mutatott rá Budanov. Az ukrán hírszerzési főnök ezután azt a feltevést is megkockáztatta, hogy az eredeti Putyin talán már nem is él, ami nyilvánvalóan azért is nyugtalanító, mert ezek szerint a háború az orosz vezető személyétől függetlenül folyik tovább.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás