promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin meghökkentő dolgokat mondott Ukrajnáról - Készen áll a békére?
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az orosz elnök, Vlagyimir Putyin mindenkit meglepett a szavaival.

Már hosszú hetek, hónapok óta tart az orosz-ukrán háború, ami rengeteg ember életét teszi rémálommá. Oroszország és Ukrajna jelenlegi konfliktusa sokak szerint leginkább onnan indult, hogy az ukránok be akartak lépni az Európai Unióba és a NATO-ba, a szomszédban lévő oroszok pedig úgy érezték, hogy ezzel fenyegetik a biztonságot, ezért lépniük kellett.

Oroszország elnökét, Vlagyimir Putyint eddig nem hatotta meg az a rengeteg szankció és támadás, amit az országa kapott az utóbbi időben, hiszen a kommunikációja alapján továbbra is úgy kezeli ezt a háborút, mintha személyes vendetta lenne a háttérben. Sőt, egyesek szerint a legtöbb embere már rég békét kötött volna, de ő nem hajlandó engedni a követeléseiből, hiába kérleli őt szinte az egész világ – pedig állítólag rejtélyes betegségben szenved, és egyre rosszabb állapotban van, de még ez sem enyhíti meg a szívét.

Vlagyimir Putyin a híresztelésekkel ellentétben láthatóan nagyon jól van, hiszen a minap a 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon tartott beszédet, ahol kifejezetten meghökkentő dolgokat mondott Ukrajnáról – a szavaival meglepő módon sokaknak reményt adott.

Putyin kijelentette, hogy semmi probléma nincs azzal, hogy Ukrajna csatlakozni akar az Európai Unióhoz, egyedül a NATO-val van gondja, hiszen az egy katonapolitikai blokk – sőt, az orosz elnök azt is mondta, hogy szerinte elkerülhetetlen, hogy normalizálódjon a helyzet Oroszország és Ukrajna között, ez pedig hatalmas dolog.

Ezek alapján elképzelhető, hogy Vlagyimir Putyin meggondolta magát, és kezd kicsit hajlani a békekötés felé, de azért a szavaiból az is átjön, hogy továbbra is határozott és keménykezű vezető – vagyis ez az apró gesztus nagy erővel bír a részéről, így valóban ez lehet az első komolyabb lépés a sokak által áhított béke felé.

Putyin persze közben Kijevet és az ukrán vezetést is bírálta, így valószínűleg nem lesz olyan egyszerű véget vetni a háborúnak, de az is nagyon bizalomgerjesztő, hogy már pozitív dolgokat is mondott az orosz elnök, és a beszédét kivételesen nem arra használta fel szinte teljes mértékben, hogy lelket öntsön a katonáiba.

Lehet, hogy azért lett Putyin nyitottabb, mert egyre értékesebb embereket veszít el:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás