promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin kémje volt ez a gyönyörű nő, és halálra keresték az oroszok
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Odahaza sokan meghaltak körülötte, de ma már az USA-ban fényűző életet élhet.

Egy 10-es skálán mennyire tartjátok erősnek az alábbi mondatokat?

„Putyin elnök kémje voltam, és beleszerettem abba a férfiba, akit el kellett csábítanom. Most félelemben élek, és sohasem térhetek haza Oroszországba.”

Ez nem egy új krimiből való részlet, hanem egy olyan történet ütős összefoglalása, amelyet maga az élet írt. A most 36 éves Aliia Rozától idéztünk, aki nemrég leplezte le különös előéletét, korábban ugyanis egyfajta világjáró modellként ismerték.

Fotó: Profimedia

Napjainkban a London–Kalifornia– Milánó aranyháromszögben éli az életét, de ezért nem sokan irigylik, hiszen kiugrott orosz kémként valóban állandó veszély fenyegeti. Az édesapja kívánságára választotta a katonai pályát, de hamar elege lett Putyin korrupt rendszeréből.

Kitalálták számára, hogy olyan prostituáltnak adja ki magát, aki elcsábítja és manipulálni tudja a célszemélyként kiszemelt férfiakat. Hogy a szerepét még meggyőzőbben alakíthassa, Aliiát állítása szerint többször megerőszakolták a kiképzése során.

„Mit tehettem volna? Mentem volna a rendőrségre? A rendszer már akkor is ugyanolyan korrupt volt, mint manapság, még az apámnak sem árulhattam el a dolgot, hiszen az ő hírneve is csorbult volna”

– mesélte el a nő, mit tettek vele csupán két héttel azután, hogy bekerült a katonai akadémiára.  Első éles feladatként aztán rögtön mélyvízbe dobták, ugyanis egy gengszterfőnököt kellett elcsábítania, aki drogokkal üzletelt az országban.

Alig 19 évesen pedig beleszeretett egy Vlagyimir nevű bűnözőbe, akit szintén el kellett volna csábítania, hogy titkokat szedjen ki belőle. De 9 hónap után lebukott, a bandatagok pedig egy éjszaka elvitték egy erdőbe, és tízen kezdték el ütni-verni. Vlagyimir közbelépése mentette meg az életét.

A lebukása azonban egyéb problémákat is okozott. A hadsereg is rájött, hogy kémként immár használhatatlan, ez pedig nem jelentett sok jót. Aliia szerint a leszerepelt kémeket nem engedik szabadjára, hanem

börtönbe csukják őket, ahol „váratlanul” meghalnak.

A nő egy évig bujkált az orosz rendőrség elől, aztán lett egy kis csend körülötte, így Moszkvába utazhatott, ahol feleségül ment egy oligarchához. De a férjét is rövid időn belül dutyiba vágták, és a fogságban elhunyt.

Aliiának a fiával és a családi vagyon egy részével sikerült Svájcba, majd Londonba szöknie, végül pedig az Egyesült Államokban telepedett le. PR-ügynökséget alapított és fényűző életet él, viszont tudja, hogy Oroszországba már soha sem térhet vissza. Otthon maradt rokonaival Görögországban és Dubajban szokott találkozni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás