promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA olyan döbbenetes képet hozott nyilvánosságra a Marsról, hogy azonnal eldobsz mindent, ami a kezedben van
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Újabb hihetetlen felvétel a vörös bolygóról.

Az elmúlt hónapokban elképesztő mennyiségű új információ látott napvilágot a vörös bolygóról, a Marsról. A NASA új marsi porjektje egy igazi sikertörténet, a Preserverance marsjáró pedig az interneten az egyik legkeresetebb kulcsszó. Az emberek nagyon kíváncsiak, hogy a NASA éppen milyen újdonsággal rukkol elő.

Korábban már a marsi helikopter felvételeit közölték, amely abban is történelmi kuriózum volt, hogy a leghosszabb távot tette meg a Marson emberi kéz építette szerkezetként. Nemrégiben pedig egy örvénylő forgószelek, azaz porördögök kerültek nyilvánosságra, amelyet szintén a Marson készítettek.

Ám újabb és újabb felvételek érkeznek a Földre, amelyeket a szakértők, szakemberek és tudósok folyamatosan elemeznek majd.

Már érkezett olyan felvétel a NASA részéről, amely olyan, mintha ujjlenyomat került volna elő a Marsról, egy gigantikus ujjlenyomat lenne a nagy felfedezés. Pedig csupán egy marsi kráterről van szó.

Nemrégiben pedig az Európai Űrügynökség szondája készített olyan felvételt a Marsról, amelyen szintén egy kráter látszódik, de a múltkori ujjlenyomat-formájú krátertől eltérően ez bizony egy egészen másmilyen emberi testrészre hasonlít, egy szemgolyóra.

Az űrügynökség az ezzel kapcsolatos közleményének is azt a címet adta, hogy a Mars nyitott szemmel alszik, később tudományos magyarázat is érkezett a felvétel különlegességére. A kráter körötti csatornákon valószínűleg víz is folyhatott nagyon-nagy régen, több milliárd évvel ezelőtt. A kráter belsejében pedig nagyon sok, különböző anyag halmozódott fel.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás