promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes videó jött a Marsról, elhűlsz a látványtól, amit rögzített a marsjáró - a fél internet már felrobbant a NASA által nyilvánosságra hozott felvételektől
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ilyet még valószínűleg nem láttál.

A NASA az új Mars-projekttel nagyon magasra tette a lécet, elképesztően jó felvételek, fotók és videók érkeznek a titokzatos vörös bolygóról, amely már annyi embert megihletett a Földön is. Ráadásul az összeesküvés-elmélet hívők egyik legjobb terepe, hiszen a homok alól néha nagyon furcsa természeti képződmények bújnak elő, bukkannak ki. Az elmúlt napokban például egy növényt véltek felfedezni a NASA felvételeit sasszemmel vizslató internetezők, ám a szakértők erre, az első blikkre nagyon bizarranak ható dologra is találtak magyarázatot a természetben.

Nemrégiben pedig történelmi léptékben is fontos helikopteres repülést hajtott végre a marsi helikopter, erről pedig még a Youtube-re is kerülte fel felvételek, sőt, van egy válogatás is a Perseverance marsjáró legjobb felfedezéseivel, amelyet érdemes lehet megnézni azoknak, akik egy kis virtuális sétát tennének a vörös bolygón.

Most pedig egy minden képzeletet felülmúló jelenségről készített felvételeket a Perseverance, forgószeleket észlelt ugyanis, és a kamerája azonnal rögzítette is a látványos jelenséget. Az örvénylő forgószelek, azaz a porördögök a marsjáró körül jelentek meg.

A NASA tette nyilvánossá a jelenetet, a Perseverance képeit fűzték össze gif formában. A látvány pedig magáért beszél. IDE kattintva nézhetitek meg a porördögöket.

(via HVG)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás