promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A NASA bizonyítékot talált egy párhuzamos univerzum létezésére?
Borítókép:  Illusztráció / Photo by Greg Rakozy on Unsplash
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen felfedezést tett a NASA, hiszen az ANITA nevű antenna egy olyan különleges részecskét talált, ami állítólag igazolja egy szomszédos univerzum létezését. Csupán annyi a különbség, hogy ott visszafelé halad az idő.

Az Antarktiszon tevékenykedik a NASA ANITA (Antarctic Impulsive Transient Antenna) nevű antennája, ami az űrből érkező részecskéket tanulmányozza, mivel ehhez ott vannak a lehető legmegfelelőbb körülmények, ahol nem zavarják a mintavételt a rádiójelek. A DailyStar cikke alapján pedig hatalmas jelentőséggel bíró felfedezést tett a műszer, amivel egy több évtizedes teóriát bizonyíthatnak.

Az ANITA csodával határos módon egy olyan részecskét talált, ami visszafelé halad az időben, ez pedig arra utal, hogy létezik egy hozzánk közeli, párhuzamos univerzum, ami a sajátunk ellentéte.

A Hawaii Egyetem kísérleti részecskefizikusa, Peter Gorham azzal magyarázta ezt a különös jelenséget, hogy szerinte az ősrobbanásnál két univerzum is keletkezett, ahol ellentétesen forog az idő kereke. Ez az elmélet persze rengeteg embert felkavart, és páran annyira nem akarják elhinni, hogy inkább egy bizarr mérési hibaként tekintenek a jelenleg bizonyítékul szolgáló felfedezésre.

Már a 60-as években foglalkoztak a tudósok a multiverzumok létezésével, amik egymásra nagyon hasonlító univerzumok, csak apró eltérésekkel. Eddig viszont nem volt ilyen lényeges eredmény, így szinte csak a sci-fi filmek, és a képregények világában találkozhattunk vele, és például a Doctor Strange folytatásában is fő téma lesz.

A szakértők jelenleg is vizsgálják a jelenséget, és remélhetőleg hamarosan több dolog is kiderül a hátborzongató, de mégis izgalmas felfedezéssel kapcsolatban. Addig is a fantáziánkra van bízva, hogy hiszünk-e benne, mivel, ha ez igaznak bizonyul, akkor rengeteg dolgot újra kell gondolnia az emberiségnek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás