promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a kütyü szuperhallást adhat az embereknek - itt a Google új fejesztése
Borítókép:  Forrás: VICTOR HABBICK VISIONS / SCIENCE P / VHB / SCIENCE PHOTO LIBRARY VIA AFP
Tech & Tudomány
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Google X laborjában egy olyan viselhető eszközön dolgoznak, amellyel egy tömegből is ki lehetne hallani egy adott személy hangját. 

A Google titkos laborjában azon dolgozik, hogy a jövőben mindenki emberfeletti képességekre tehessen szert. A Business Insider szerint egy olyan, viselhető kütyüről van szó, ami szuperhallással ruházná fel a viselőjét, egész pontosan képes lenne vele arra, hogy egy egy tömegben csak egy kiválasztott ember hangjára koncentrálhasson. A projekt Wolverine néven fut, a Marvel Comics képregényhőséről, Rozsomákról (Farkas) nevezték el így.

A lap szerint a csapat 2018 óta dolgozik a fülbe helyezhető kütyün, amit használva a beépített mikrofonok segítségével próbálja elérni a kívánt hatást. A dolog egyébként nemcsak a Google-nek jutott eszébe, hasonlón dolgozik a Facebook is. Ezek azonban csak feltételezések, a szóvívő ugyanis csak annyit árult el, hogy egy hallást segítő eszközön dolgoznak. Hogy a fejlesztésből lesz-e valaha a nyilvánosság számára is látható eszköz, egyelőre nem tudni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás