promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rémeket látnál? Most megveheted a magyar mészáros, Pándy atya házát, ha izgalomra vágysz
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Bizonyára sokaknak ismerős Pándy András neve, aki egy Belgiumban élő magyar lelkész volt, nem mellesleg lemészárolta feleségét, gyermekeit és szeretőjét, majd savban oldotta fel a testüket. Most eladó a háza Dunakeszin. 

Az egyik legkegyetlenebb magyar gyilkos régi otthona állami tulajdon lett, ugyanis mostohalánya, Tímea - akinek sikerült a kegyetlenkedés elől megmenekülni -, lemondott az örökségéről, amely ennek következtében magyar állami tulajdonba került. Tímeának egyébként úgy sikerült megmenekülnie, hogy Pándy 1984-ben megerőszakolta, miután a nő nem akart vele intim kapcsolatot létesíteni. Tímea teherbe esett és egy fiút hozott a világra, majd Kanadába emigrált.

A lelkész az ingatlant még a kilencvenes években vásárolta meg, pontosan akkor, amikor hazatért Belgiumból, ahol egyre forróbb lett neki a talaj. A hatóságoknak ugyanis egyre gyanúsabb lett, hogy nem találják sehol a családtagjait és a szeretőit, akiknek a holttestét egyébként savban oldotta fel, nyilván azzal a céllal, hogy soha ne is találjanak rájuk. A férfi csak pár évet töltött Magyarországon, miközben lázasan gyártotta a hamis bizonyítékokat ártatlanságára.

A belga sajtóban csak Kékszakáll atyaként emlegetett férfit végül úgy sikerült elfogni, hogy lánya és volt szerelme - vérfertőző kapcsolatban életek egy ideig ugyanis-, Ágnes bevallotta, hogy legalább öt gyilkosságban ő maga is segédkezett.

A ház egyébként 1997 óta üresen áll, ugyanis Pándyt ekkor vették őrizetbe. Bár a rendőrség felásta a kertet és mindent átkutatott, állati csontokon kívül mást nem találtak. CIkkében a Blikk azt írja, hogy a ház most már az államnak sem kell, ezért a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő azt közölte a lappal, hogy az ingatlant eladják. Megjegyzik, hogy a tervet kissé megnehezíti, hogy a tulajdon osztatlan közös, ami azt jelenti, hogy a tulajdoni lapon a ház közös telken áll a szomszédéval, amelyről egyébként ő nem is tudott. 

"Pándy András házának helyén az ötvenes években még disznóólak álltak. A hatvanas években kerítették el és építették fel az akkori tulajdonosok a házat. Ha mégis a mi családunk a telek résztulajdonosa, gondolkodunk rajta, hogy megvesszük. Minket nem zavar a múlt, annak már vége, és itt nem is gyilkoltak meg senkit"

- fogalmazott a neve elhallgatását kérő férfi. A helyzet ugyanis az, hogy ha a telek osztatlan közös tulajdonú, elővásárlási joga van a társtulajdonosoknak - összegzett Balogh László, az ingatlan.com vezetője a lapnak. 

Érdekesség az ügyben, hogy párhuzamos szálakra bukkanhat a felületes szemlélődő a Netflix egyik sorozatával, a Jeffrey Dahmer-sztorival kapcsolatban - amely egyébként a Netflix történetének második legnézettebb angol nyelvű sorozata. Az amerikai sorozatgyilkost 17 férfi megölése miatt ítéltek el, gyilkosságai során rengeteg hátborzongató dolgot művel az áldozataival. Volt akit megerőszakolt, mást megkínzott, megint mást feldarabolt, de nem állt tőle távol a nekrofília és a kanibalizmus sem. Áldozatainak holttestét ő is savban oldotta fel. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás