promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Fontos a távolságtartás, de azért az ingyenes óvszereket is kiosztják
Borítókép:  PixaBay
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A járvány miatt 2021-re halasztott Tokiói Olimpia szervezői vegyes üzeneteket közvetítenek a versenyzők és a szurkolók felé is.

Egyrészt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság óva inti a sportolókat a „fizikai érintkezés szükségtelen formáitól”, ideértve az öleléseket, a pacsit és a kézfogást, és arra kérik a résztvevőket, hogy a játékok alatt tartsanak két méter távolságot egymástól, ezáltal csökkentve a koronavírus terjedésének kockázatát. 

Ez derül ki legalábbis a héten kiadott 33 oldalas játékszabályzatból, amely arra is kitér, hogy kerülni kell a kiabálást, az ujjongást és az éneklést, helyette más módszerekkel próbáljuk kimutatni az egymás iránti támogatásunkat vagy örömünket.

Másrészt az is kiderült nemrég, hogy a sportolók között 150 ezer ingyenes óvszert osztanak majd szét

– írja a South China Morning Post. 


A japán Sagami óvszergyártó alkalmazottja minőségi vizsgálatokat végez 2018 januárjában. Forrás: Insider

„A japán óvszergyártók legalább három éve készülnek a 2020-as olimpiára, és alig várják, hogy megmutathassák ultravékony óvszerüket”

– jelentette a Reuters.

Igaz, hogy az ingyen óvszerek kiosztása nem egyedi az Olimpia idején, sokan mégis gúnyolják a bizottság döntését, hiszen a koronavírus-járvány továbbra is tombol az egész világon.


Óvszeradagoló automata Rióban, 2016-ban. Forrás: Insider

Tokióba érkezéskor a sportolóknak nem lesz szükségük oltásra vagy karanténba helyezésre, ám a Japánba való repülés előtt negatív koronavírus-tesztet kell produkálni. Nagyjából 11 000 sportolót várnak a játékokra.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás